1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Japer problem z napędem. (napęd ok)!!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez samael88, Listopad 24, 2011.

  1. samael88

    samael88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubin/Poznań
    Panowie problem polega na tym dostałem jaspera niby z uwalonym napędem. Okazuje się ze napęd jest ok tylko konsola go nie widzi . Dioda od zasilania miga cały czas . To samo jest po wymianie napędu na inny jak i zmianie kabli sata oraz zasilania . Jakieś przemyślenia co to może być i jak sobie z tym poradzić. Może ktoś miał podobny problem ??:p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Tak ja miałem ta usterka najprawdopodobniej powstaje podczas nieumiejętnego flasha tzn (braku uziemienia konsoli) następuje przepięcie i uwala coś na płycie głównej najprawdopodobniej southbridge miałem to samo konsola leży już 2 miesiące w serwisie i gościu nie wie jak to naprawić.
     
  4. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    cienki ten serwis...
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Southbridge uwalony.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  6. samael88

    samael88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubin/Poznań

    Czy southbridge dajmy na to od falcona to to samo czy musze szukać z jaspera ??
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Chyba jest innny bo to inne płyty główne.
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Southbridge uwalony na 100%. Bede miał niedługo mostki od Jasperów i slimów, więc jak ktoś chętny na wymiane to zapraszam na PW.

    edit: apropos mostka z falcona, zephyra i xenona to nie pasują do jasperów i slimów. Jakby co to do nich mam już mostki.
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Mam już mostki do Slimów i Jasperów więc jeżeli ktoś ma spalony lub uszkodzone jedno z wejść (np. wejście czujnika wysunięcia tacki powodujące samoczynne otwieranie napędu) i chciałby wymienić to zapraszam na PW
     
Wczytywanie...

Poleć forum