1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper 16mb RGH2 problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Doctor PL, Listopad 5, 2013.

  1. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, mam problem z RGH2 na CR3 Lite na jasperze. To moje pierwsze RGH2 i pierwszy raz mam w rękach CR3 Lite.
    Zrzuciłem nand najpierw 2x nandpro a później 3x J-Runnerem, wszystkie były takie same. J-Runner wywalał "Failed to write 0x0 block" i tak dalej, więc ecc z J-Runnera wrzuciłem przez nandpro(najpierw wyczyściłem nand, następnie wrzuciłem wcześniej zrzucony a następnie ecc). Po błędach w zapisie W J-Runnerze wrzuciłem oryginalny nand i konsola wstawała z błędem E79, ale wydaje mi się że to akurat przez "Bad Block ID @ 0x55 Found @ 0x3FF[Offset: 0x107BE00]", nie jest on w pierwszych 50 blokach używanych przez ECC więc o ile się nie myle remapowaniem zajmie się XELL.
    LK1 na chipie zwarte, reszta otwarta, wsad RGH2 falcon, DIP s4 1, 5 ON ; s2 4 ON. Po wlutowaniu chipa najpierw było słychać cykle(co 5s wentylatory nieco głośniej chodziły a zielona dioda na CR mrygała), jednak konsola nie wstawała przez kilka minut. Różne ustawienia switchy również nic nie dały. Trochę zmieniłem ustawienie kabli i po próbie włączenia teraz wentylator zaskakuje co ok. 1/3 sekundy, tak jakby cykle nie były co 5 a co 1/3 sekundy. Poprawiłem wszystkie luty ale bez skutku. Co może być nie tak? Zauważyłem, że zielona dioda na chipie po cyklu i skoku wentylatorów migała tylko na ułamek sekundy a nie świeciła przez chwile tak jak na filmikach na youtube.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    U mnie E79 pojawial sie gdy zle wgralem org nand...tzn poprawnie nalezy zrobic tak (inst. dla nandpro): +w16 nand.bin a pozniej -w16 nand.bin.

    Masz Jaspera a wsad ustawiles dla Flacona?.
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmień program na Auto GG i od początku wgraj wszystko to po pierwsze, następnie wgraj odczytany wcześniej nand, skoro konsola działała bez E79 i miała jakies BB.
    Kolejne to zacznij wszystko robić w AutoGG bo JR to ....
    Dioda mrugała nieregularnie bo zły xell wgrany lub źle wgrany.
     
  5. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @Semimav - Racja, konsola wstała z oryginalnym nandem wyczyszczonym i flashowanym przez +w16 i -w16, kiedyś miałem ten sam problem ale wyczyszczenie i wrzucenie przez +w16 pomogło. Wsad od falcona wrzuciłem ponieważ czytałem że lepiej się sprawuje przy RGH2 na jasperach.
    Wieczorem wszystko zrobię w AutoGG i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    @edit
    Po odpaleniu konsoli na oryginalnym nandzie od początku wszystko zrobiłem w AutoGG, efekt podobny jak wcześniej - zielona dioda na CR miga na ułamek sekundy po przyśpieszeniu wentylatorów, nie powinna świecić się przez chwilę?
    @edit2
    udało się, po zmianie kabla z D na krótszy zielona dioda zaczeła włączać się na ok. sekundę i konsola odpaliła XELL'a.
    Dzięki za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum