1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jasper, a stare chłodzenie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jackas95, Styczeń 17, 2010.

  1. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    siemka, dzisiaj kupiłem sobie drugiego xboxa (pierwszy 'xenon' sie rozwalił) ma zasilacz 150W, więc to jasper. chciałem sprawdzić model chłodzenia i wiem, że powinienem zobaczyć coś takiego:

    [​IMG]

    a tu co? widze coś takiego:

    [​IMG]

    czyli nowy radiator cpu i stary gpu. rok produkcji to 27 lipiec 2009. nie wiem co o tym myśleć. kupiłem go w rtv euro agd. czyżbym został perfidnie oszukany? nie dość tego okazało sie, że xbox który tam kupiłem miał połamany faceplate i musiałem go wymienić. może ktoś mi pomóc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to pierwsze zdjecie to chlodzenie montowane w zephyrach lub w xenonach ktore byly w serwisie MS. To Twoje sie zgadza - nowe jaspery maja radiato GPU bez hedapipe i duzy aluminiowy radiator na CPU.

    Wszystko w jak najlepszym porzadku ;)
     
  4. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    uff, dzięki już myślałem że ktoś mnie oszukał.
     
  5. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja mam Jaspera z lutego 2009 i ma pierwsze chlodzenie a przeciez mam nowke
     
  6. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    Microsoft to szatańska korporacja. niedługo zaczną chłodzić xboxy krwią ich wynalazców
     
  7. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm Teraz popatrzylem dokladnie i okazalo sie ze radiator na CPU jest takie jak u ciebie jackas95 (bez heat pipe) ale mam tez ten New GPU heat slink na GPU
     
  8. bratze

    bratze Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak zwiekszyc obroty wiatraka w xboxie 360 czyli na 12v zeby szybciej sie krecil i mocniej chlodzil konsole???
     
  9. jackas95

    jackas95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z miasta
    nie radze cidawać na 12V bo wtedy jest hałas jak przy startującym jambo jet'ie. jak masz jaspera to nic nie kombinuj
     
  10. marcinsky230

    marcinsky230 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ja kupowalem konsole to koles mi mowil ze te nowe maja poprawione chlodzenie i jeszcze sie nie spotkal zeby jakas sie przegrzała
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    potwierdzam nowe Jaspery
    mają dwa aluminiowe radiatory
    oba bez HeatPipe
    i krótszy oraz lżejszy zasilacz :)

    .
     
  12. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam,
    Dziś byłem w serwisie i okazało się, że mój Jasper (przynajmniej za takiego uchodził przy zakupie) ma właśnie tego heat pipe'a, a data jego produkcji to kwiecień 2009 i serwisant był dość mocno zdziwiony, gdy to zobaczył. Sugerował nawet, że ktoś mógł przełożyć Falcona do nowej obudowy, ale przecież mam wbudowaną pamięć 256mb i zasilacz 150W co świadczy, że to właśnie jasper. Czy ktoś spotkał się kiedyś z taką sytuacją?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    oj ludzie, jaspery tak od lipca nie maja juz radiatora na headpipe. swiadczy to tylko o tym ze ten twoj serwisant gowno sie zna.
     
  14. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Rozumiem ze 512MB pamieci wewnetrznej to tez norma?
    Moj Jasper ma dostepne 322MB na save, a na pudełku było napisane 256MB.

    Data produkcji maj 2009. Pozatym jak mysliscie ktora wersja liteona moze siedziec w tej konsoli?
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak, teraz w Jasperach jest montowana pamięć 512MB :)
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  17. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja mam identycznie, i xbox tez jest z maja 2009. Ktoś kiedyś mi pisał że to Liteon v1
     
  18. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    A kiedy był v2 ? Z tego co wiem do v2 mozna flashowac bez zadnego lutowania i bawienia sie. Mam racje czy nie do konca ? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum