1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper czy Falcon?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez PidzamaSGaming, Październik 15, 2013.

  1. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Witam
    Mam pytanie : czy da sie rozroznic falcona od jaspera sama data produkcji?
    Xbox 360 Arcade 2009-01-05



    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To Jasper czyli dobra wersja bo bardzo mało awaryjna (w porównaniu do bardziej awaryjnego Falcona)
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Dzieki panowie. ;)

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Aha tylko zerknij czy oby przy dacie jest napis MFR DATA - jeśli tak to OK, bo czasem jak konsola trafia do serwisu MS wtedy przy dacie jest SERVICE DATA (data konsoli w serwisie) a to wcale nie musi oznaczać wersji JASPER :smile:
     
  7. swiezak

    swiezak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    137
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i może być wymieniony panel :) Zobacz,czy jest wyjście HDMI
     
  8. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A najprościej i pewniej sprawdzić po gnieździe zasilania...

    [​IMG]
     
  9. WithheldRug578

    WithheldRug578 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeszcze prościej jest zobaczyć ile watowy jest zasilacz. Jak się nie mylę to Jasper ma 150W Falcon 175 a Xenon 220W
     
  10. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A nie widziałeś Jasper'ów z 203W zasilaczem ?!?
    Ja osobiście miałem kiedyś całą partię konsol z UK chyba ze 20szt. ELITE (Jasper) które miały włożone fabrycznie zasilacze 203W - chyba MS miał ich w nadwyżce wyprodukowanych stąd wkładał je do Jasperów.
    Ale tak czy siak większy zasilacz zawsze może być, tylko na odwrót nie da rady...
     
Wczytywanie...

Poleć forum