1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper czy w ogóle pojawia się RROD lub E74?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kura, Listopad 13, 2009.

  1. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Witam

    Przymierzam się już poważnie do zakupu xboxa 360 jaspera. Kupuję zbanowanego bez hdd, gry będę odpalał tylko z płyty więc będzie się trochę więcej grzał.

    Chciałem się zapytać czy w jasperach występuje w ogóle RROD albo E74? Czy jest już on całkowicie wyeliminowany? Dodam że X będzie normalnie użytkowany nie będzie go bił z nerwów że nie przeszedłem gry.

    Dzięki za odp.

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. avalan

    avalan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie jest calkowicie wyeliminowany, ale jest bardzo male prawdopodobienstwo wystapienia. Jesli ban Ci nie przeszkadza, kupuj smialo.
     
  4. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Jak chcesz grać 6h dziennie bez przerwy to dysk by się przydał :p

    Jak chcesz grać optymalnie nie ma mowy o przegrzaniu się, tylko ustaw konsole w przewiewnym miejscu ;)
     
  5. Niemiec

    Niemiec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Daleka
    Jest nowa plyta glowna w tym xboxie jasper i niby awaryjnosc spada o 2-5% lecz mozna kupic normalnego xboxa bo to roznicy nie ma 2-5% to jak 1 z wszystkich chinczykow :p czyli minimalnie spada mozliwosc pojawienia sie bledow :pPP
    Juz lepiej kup normalnego nie zbanowanego uzywanego :p Lepiej samemu zobaczyc ze jest sie banned .
     
  6. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Nie mam nawet tyle czasu żeby 6h grać pewnie tylko na początku będę długo grał przez pierwsze dwa tygodnie.

    Po 6h może raz na tydzień a tak to godzinka do dwóch dziennie. To chyba nie powinno mu zaszkodzić?

    Wiadomo że wolał bym z dyskiem ale chce jak najtaniej i jak najmniej awaryjnie żeby po prostu pograć i być zadowolonym.


    P.S Czy może jednak warto dopłacić ~250zł żeby nie mieć bana tylko dla dysku. Skoro i tak nie będzie korzystał z xlive
     
  7. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    jeżeli zastosujesz się do porad kolegi to na konsola pożyje ci dosyć długo tylko pamiętaj ze z dvd masz dłuższe Loading i straszny hałas z napedu
     
  8. KwieciuJr

    KwieciuJr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    210
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    jezeli jestes niezbyt wymagajacym graczem ktory przy konsoli ma zamiar spedzic od godzinki do dwoch dziennie to kupno zbanowanego xa bez hdd to bedzie najlepszy wybor. Jestem w posiadaniu Jaspera, i narazie sprawuje sie wysmienicie - tylko pamietaj zeby trzymac go w przewiewnym miejscu.

    Btw. a dysk zawsze bedzie mozna dokupic - niedlugo po wprowadzeniu 250gb standardowe 120 stanieja na leb i szyje :)
     
  9. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Oczywiscie, ze zaszkodzi. W Xboxa mozesz grac tylko 20-30 minut i to raz w tygodniu.
    No ludzie myslcie logicznie. Jesli granie 2 godziny dziennie psuloby Xboxa to bylyby miliardy zepsutych przez to konsol ;/ Ja napieram na Zephyrze od 2 do maksymalnie 10 godzin bez dysku i nic.
     
  10. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Ok dzięki jeszcze muszę wszystko przemyśleć może jednak dołożę i kupie niezbanowanego arcade a kiedyś sobie dokupię dysk.

    Jeszcze jedno jak kupie dysk to tylko włożę do wersji arcade, to działa nie trzeba nic kombinować?
     
  11. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nie nic nie trzeba kombinować. Polecam kupić niezbanowanego, bo to gwarancja i kiedyś napewno będziesz miał ochotę grać na multi. Wiem, bo na początku sam wykluczałem live, a teraz nie da się bez niego żyć.
     
  12. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Ok. Bo kiedyś słyszałem że trzeba wgrywać inny soft jak się ma arcade to trzeba wgrać od premium żeby hdd wykryło. Gdzieś na forum tak pisali. Ale widocznie głupoty ludzi straszą :p
     
  13. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Ktoś pisał kto nie ma pojęcia. Arcade to zwykły xbox niczym nie różniący się od premium poza tym, że nie ma w standardzie dysku i chromowanej tacki napędu.
     
  14. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Ok no to chyba jednak dołożę trochę pieniędzy i pod choinkę sprawie sobie prezent. Dzięki chłopaki za pomoc.

    Pozdrawiam
     
  15. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Pamiętaj, że możesz podziękować kolegom, którzy Ci pomogli(taki zwyczaj na forum)
     
  16. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    2-5%? haha ciekawe gdzie takie pierdoły wyczytałeś, czytałem już wiele twoich durnych postów ale ten przebija wszystko (znaFco) jak czegoś nie wiesz na dany temat to lepiej się nie udzielaj..
     
  17. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak kupisz zbanowanego to nie możesz instalować gier na dysku
    (chyba że nie chcesz dysku ... duży szum z DVD:( ) i nie masz żadnej gwarancji !
    kupując na gwarancji masz 1 rok gwarancji na akcesoria
    2 lata gwarancji na całego xboxa i 3 lata gwarancji na ROD-a i błąd E74
    ... więc przemyśl sprawę czy warto ...
     
  18. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    dodam, że Jasper ma transformatorek na zewnątrz, a grając po 4-6h czasem dziennie konsolka była tylko ciepła-grałem z dysku
     
  19. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    A warto kupić używanego pół roku jaspera w stanie idealnym wszystko co było w zestawie za ok. 700zł wraz z przesyłką? Oczywiście arcade a pod koniec stycznia kupię dysk 120GB.

    No i co do gwaracji to nie ma problemu z tym że będę drugim włascicielam? Jak jest z odsyłkami itp.? Nowego za bardzo nie chce bo będę musiał przerabiać a tak to już wszystko gotowe.
     
  20. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
  21. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja posiadam xboxa 360 jaspera i jestem bardzo zadowolony :p Ale jednam falcolny chodzą ciszej od jasperów, ale za to jaspery produkują mniej ciepła. Ale ja bym na twoim miejscu kupił sobie nie zbanowanego arcade np z dyskiem 20 gb i grał sobie, miałbyś gwarancje i wszystko by było git. Rzadko zgrywam gry na dysk, ale to naprawde kolosalna różnica, i dla tego choćby warto dopłacić te 200zł i mieć w pełni sprawnego xboxa :) Ja swojego mam umiejscowionego w rogu swojego pokoju, i gram 1-3h dziennie, chyba że wolne to 5, i nawet nie widać po nim śladu ciepła :) xboxy są skonstrułowane do gier, wiele jest na świecie takich "maniaków" co grają po 10-12 godzin dziennie i wytrzymują, więc według mnie jeżeli kupisz jaspera nie musisz się niczym martwic :) dodam jeszcze że falcolny są też dobre aczykolwiek, jaspery teoretycznie lepsze
    Co do twoich przykładów, to xboxy dobre :) ale czytałem na necie że policja obserwuje aukcje z przerobionymi konsolami, bo jak wiesz to nie jest legalne :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum