1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper / Falcon ???

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Hlebec, Lipiec 17, 2009.

  1. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jak w temacie ;P
    jestem zdeka nowy jeszcze w tych klimatach konsole kupuje za jakies 2 tygodnie i chce sie dowiedzieć o WSZYSTKIM jak najwięcej żeby nie kupić jakiegoś gówna :)
    więc proszę o wyjaśnienie co to jest , czym się rożni itd. jeśli to ma znaczenie to chce kupic X'a premke 60gb ;p i to tam chyba do wyboru jest ;p także pomóżcie co lepsze i w jakiej wersji czy coś :D

    z góry dzięki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jasper ma polepszone chłodzenie względem do poprzednich wersji.
     
  4. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i to tylko tyle ?? :p
    gdzieś też coś o jakimś napięciu wyczytałem czy coś w tym stylu ;P
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tylko taka jest różnica miedzy falconem a jasperem.
     
  6. Tomek2009

    Tomek2009 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Falcon:
    • CPU 65 nm
    • GPU 90 nm
    zasilacz: 175W
    amperaż: 14,2A

    Jasper:
    • CPU 65 nm
    • GPU 65 nm
    zasilacz: 150W
    amperaż: 12,1A

    Im mniej nanometrów, tym lepiej, ponieważ im bardziej "upakowany" jest układ tym mniej jest podatny na uszkodzenia. W X360 najczęstszym powodem "śmierci" jest spękanie lutów w GPU, a więc jest to najbardziej wrażliwy punkt w całej konsoli. Bierz którą chcesz, to nie ma najmniejszego znaczenia, na obie wersje M$ daje 3 letnią gwarancję na RROD. To jest loteria, niektórym konsola z 2006 roku działa do dzisiaj, zaś innym ta z 2008 zakończyła swój żywot.
     
  9. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ;p
    tu już tak bardziej fachowo .
    też dzięki ;P
     
  10. slimak_110

    slimak_110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowe Miasteczko
    Ja uwazam ze falcony sa lepsze
     
  11. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może jakieś poparcie argumentami :)??
    każda wypowiedź ma dla mnie znaczenie ;p
    koledzy up mi wyjaśnili o jasperze :D
    także jeśli może to powiedz czemu falcon :p??
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Xbox 360 (Jasper) miałem i sprzedałem jest wykonany z tańszych komponentów jak np. obudowa oraz mam wątpliwości co do GPU 65nm, na falconie GTA 4 chodzi płynniej.
     
  13. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oo ;p ciekawe spostrzenie z tym gta :D
    kolega jest jedyny i GTA jest jedyne w tym czy ktoś jeszczze zauważył coś podobnego ;P??
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak chcesz przerobić konsole to bierz jaspera bo naprawdę mało się grzeje niż falcon (12 godz. grania na jasperze w GTA 4 i konsola była lekko ciepła) i jest mniej awaryjny, ja pozostałem przy falconie bo i tak nie zamierzam przerabiać konsoli :)
     
  15. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Co ma płynność gry do procesu technologicznego?

    Procesory i układy graficzne są te same, składają się po prostu z milionów elementów (głównie tranzystorów), tyle że mniejszego rozmiaru w stosunku do falcona.
    Nic nie ma prawa chodzić wolniej lub szybciej.
    Może po prostu miałeś bardziej sfragmentowany dysk tam gdzie ci się GTA muliło, lub po prostu sam sobie wmawiasz takie różnice :)

    Poza tym zgodzę się z tym, co powyżej napisano - Jaspery o ile mi wiadomo są z gorszego plastiku, jeśli ktoś w ogóle na to zwraca uwagę (bo konsola nie jest do 'macania' tylko do grania). Dla mnie to bez różnicy. Gdyby to było jakiś handheld to bym się zastanawiał, ale tutaj - bierz to co ci wpadnie taniej w ręce - ważne żeby nie CORE...
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    ee jak dla mnie obudowa w jasperze jest ok, i gta IV chodzi płynie bez zawiech, novy66 albo nie stać na jaspera albo mu się popsuł i dlatego tak pisze.
     
  17. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Ja, jak wcześniej powiedziałem na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał którą wersje brać, tylko przyczaić się na jakąś promocje np. w MM i kupować :D To nie ma najmniejszego znaczenia :p Falcony padają, Jaspery również. Mi się udało kupić Premiuma z Prince of Persia za... 799 zł w MM :) Wcześniej był za 999 :p Na ostatnią sztuke trafiłem ^^ Jak teraz widze przerobione Jaspery na allegro za 1000zł+ to normalnie śmiać mi się chce :D
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Popieram przedmówcę ;) sam kupiłem w MM Premium z PoP ale za 780zł ;) I jakoś po pół roku wszystko śmiga. Jak się dobrze dba o konsole to i ona będzie dobrze służyć użytkownikowi ;) A jak będzie miała paść to i tak padnie
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Nie pisz głupot. Jak by mnie nie było stać na jaspera to bym nie brał Xboxa 360 Elite tylko Arcade :D.
     
  20. Hlebec

    Hlebec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    !Milu wiem ;P
    właśnie też na to czekam .
    pierwsza promocja i kupuje :D bo potem może szybko nie być kolejnej :)
     
  21. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    z zasilaczami to jest różnie , ja mam jasper'a (15,1 A, i wejscie od zasilacza jasper' owskie) a zasilacz mam 175 W)
     
Wczytywanie...

Poleć forum