1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jasper i falcon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez d0nt, Luty 2, 2010.

  1. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Kupiłem używanego Xboxa, niby Jasper.
    Na dacie produkcji na xboxie jest 29.09.2008, wejscie do ktorego wklada sie wtyczke z zasilacza jest jak w falconie, no i jest naklejka 14.2v bodajże a nie 12.1. Koleś twierdzi, że xbox został wymieniony i na gwarancji zmienili go na jaspera, a wtyczka itd zostały bo musi pasować do starego zasilacza.
    co myślicie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    z tego co sie orientuje to sa dwa typy zasilacza jasper ma mniejszy pobor pradu a falcon wiekszy napisz jaki masz zasilacz
     
  4. rafaltomb

    rafaltomb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sama data produkcji przeczy temu co powiedział ...
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jesli wtyczka pasuje od starego zasilacz i masz wiekszy zasilacz to na 100% masz falcon
     
  6. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale on twierdzi, ze wymienili mu plyte glowna wiec jest Jasper. a zasilacz zostaje stary bo tylko wymieniaja w srodku xboxa, i zostawiaja zeby pasowal stary zasilacz
     
  7. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Nie ma takiej możliwości Facet wali Ciebie w trombe :) Jasper zasilany jest prądem mocy 150 W i nikt nie bawi się w zostawianie wtyczki zresztą nie ma takiej możliwości bo to integralna cześć płyty głównej :)
     
  8. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    dokladnie nie ma takiej opcji dany zasilacz jest do danej plyty danego modelu nie moze byc taki przekladaniec
     
  9. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Zeby bylo jasne M$ wymienia plyte na taka sama czyli jak kolo mial Falcon to dostal Falcona nie ma innej opcji !!!!!!!!!
     
  10. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na 100% falcon a przemawia za tym data produkcji wtyczka od zasilacza no i naklejka 14,2A
     
  11. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    To Cie w konia koleś zrobił . Falcon ;]
     
  12. emil1237

    emil1237 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chełm
    czy falcon jest gorszy od jaspera jesli tak to w czym ??
     
  13. dsdantee

    dsdantee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    tylko w tym jest gorszy ze szybciej sie nagrzewa,pobiera wiecej pradu (prawdopodobnie troche glosniej chodzi od jaspera) i jest wieksze ryzyko wystapienia rrod'a (ten problem zostal juz bardzo zminimalizowany i najczesciej wystepowal w plycie głownej xenon/zephir w falconie i jasperze te przypadki sa juz duzo mniej zauwazalne)to chyba na tyle :)

    podziekuj jak pomoglem...
     
  14. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    To nie chodzi o zalety i wady płyt głównych ale o fakt oszustwa kolegi.
     
  15. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Zagroź mu, że skierujesz sprawę na policję i zgłosisz oszustwo, że masz dowód w postaci aukcji allegro (jak kupiłeś na allegro), rozmów gg i umiesz udowodnić, że Cię w konia zrobił. Zaproponuj mu bezkonfliktowe rozwiązanie sprawy - zwrócisz mu konsole a on Tobie odda pieniądze. Powodzenia!
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    falcon nie jest gorszy od jaspera, tylko jest bardziej awaryjny, miałem xboxa 360 arcade (falcon) i (jasper) a różnica miedzy nimi to że jasper mniej się grzeje i pobiera mniej prądu oraz jest mniej podatny na rrod :)
    Ja bym zażądał wyjaśnień od sprzedawcy :)
     
  17. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bzdury , bzdury , bzdury...do Jaspera pasują wszystkie zasilacze, a zasilacz z Jaspera nie pasuje do innych płyt dlatego ma inną wtyczkę żeby ktoś nie podłączał za małego zasilacza .Nawet w oryginalnie zapakowanych konsolach z jasper trafiały się 203W , a 175W często.
     
  18. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale chłopaka nastraszyliście tym falkonem. Nie przejmuj się to dobra płyta główna na 85% nie będzie z nią problemów.
     
  19. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Bardzo możliwe że ma JASPERA gdyż mójemu (szwagrowi) wystąpił niedawno rrod i oddał do serwisu (nie microsofta (pirat ;)) zmienili mu cały układ graficzny na taki jak w jasperach, wszystkie luty na nowe dużo lepsze na takie które microsoft wprowadził w nowych xboxach

    więc różni się teraz tylko poborem prądu
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale bajki piszesz. sprawdz wejscie na zassilacz i bedziesz wiedzial. Nowe luty? takie same bezolowiowe jak w pierwszych xenonach :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum