1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper i jednorazowy RRoD

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Sebastian Ładanaj, Grudzień 6, 2013.

  1. Sebastian Ładanaj

    Sebastian Ładanaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda, Poland, Poland
    Witam! Właśnie sobie grałem w GTA V po świeżej aktualizacji, kiedy konsola (Xbox Elite 2009 - Jasper) się wyłączyła i zaczęły migać 3 czerwone diody. Wystraszyłem się i zdziwiłem bo Jasper i RROD rzadko sie zdarza. Ale poczekałem chwilę, pomigało i wyłączyłem konsole a po jakichś 10 sekundach znów odpaliłem i wszystko jak narazie jest w porządku. Xbox jest przerobiony pod LT +3.0, tak samo gra. Mieszkam na Pomorzu a teraz są tu wichury ale nie wiem czy to na coś wpływa :d

    Mógłby ktoś powiedzieć o co chodzi? :)

    Poprawiłem nazwę tematu - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możliwe ,że się przegrzewa i trzeba pastę gpu/cpu wymienić lub trzymasz go w jakieś ciasnej półce.
     
  4. Sebastian Ładanaj

    Sebastian Ładanaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda, Poland, Poland
    Właśnie nie, trzymam go na taborecie obok telewizora i ma dużo miejsca, poza tym sprawdzam co 1h grania czy nie jest gorący. Teraz też nie był więc nie wiem ;-:
    Cały czas gram offline, tylko raz po raz podłączam do aktualizacji albo demo. Leży poziomo.

    Edit:

    To są moje pierwsze czerwone diody więc sie trochę niepokoje. Teraz zostawiłem żeby sobie pochodził na dashboardzie żeby się nie męczył ;d

    Edytuj posty - nie pisz jeden pod drugim - #Jabar
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak jest gorący od dolu a powietrze zimne leci to pasta raczej do wymiany. Możesz poczekać czy będzie chodził może to jakaś jedno razowa akcja.
     
  6. Sebastian Ładanaj

    Sebastian Ładanaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda, Poland, Poland
    Faktycznie jest ciepły na dole ale nie gorący. Słyszałem, że podobno w Elite i Slim nie ma potrzeby, żeby wymieniać pastę. To dziwne, bo jak grałem z 2-3 tygodnie temu w w GTA V z 6 H i nic sie nie działo :eek:
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trzeba było odczytać kod błędu, teraz to graj i obserwuj, jak znów wyskoczy to się będziesz martwił..chyba ,że chcesz to wymień pastę - nepewno nie zaszkodzi...
     
  8. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pamietaj ,że jaspery czy slim też się psują wieć nie ma 100procent bez awaryjności . Jak jabar napisał obserwować jak rrod odczytać kod błędu.
     
  9. Sebastian Ładanaj

    Sebastian Ładanaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Reda, Poland, Poland
    Chyba wymienię pastę żeby być pewnym, że wszystko będzie OK :)
     
  10. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wymień i uważaj żeby nic nie uszkodzić czasami dopiero rrod się robi jak zaczniesz to wymieniać i tam grzebać. Jak nie robiłeś tego przedtem lub nie masz takich umiejętności to tego nie ruszaj bo połamiesz zatrzaski i bóg wie co jeszcze. Poradniki jak rozebrać są na youtube.
     
Wczytywanie...

Poleć forum