1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper + jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez interjac, Grudzień 13, 2011.

  1. interjac

    interjac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam całkowicie nie używaną konsole jaspera z padniętym napędem i nikt nie wyciągnął z niej klucza, z tego co wiem to niby nie idzie z samej płyty wyciągnąć więc mam pytanie czy można pod samą płytę podpiąć jtag-a i w jakiś to kolwiek sposób grać w "kopie gier" z dysku lub inaczej bez użycia napędu ?
    Płyta X815842-002 jasper
    Pomożecie bo szkoda sprzęt wyrzucać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Niech się wypowiedzą eksperci co do jtag'a ale bez firmware w napędzie nie da rady uruchomić konsoli (rrod e65).
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Konsola bez napędu działa normalnie.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  5. adi139

    adi139 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dałoby radę odpalać gry z dysku z tym, że musiałbyś załatwić sobie RGH. Nie wiadomo czy jest to możliwe w Twoim przypadku, bo masz jaspera, a nie wszystkie są glitchowalne. Musisz sprawdzić jaki masz CB, co da się sprawdzić tylko przez lutowanie do płyty głównej kabla LPT i zczytanie NANDu na komputerze, CB 6752 nie da się przerobić, 6751/6750 da się. Na allegro są oferty usług instalacji RGH, ceny zaczynają się od 200 zł.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dokładniej to 6752 może być w jasperze który był wcześniej w serwisie MS. Reszta tak jak piszą koledzy wyżej, napęd do kosza i instalacja RGH za 200, tylko wtedy potrzebujesz jakiś twardy dysk żeby grać
     
Wczytywanie...

Poleć forum