1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper na 203W

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez razorr, Listopad 18, 2009.

  1. razorr

    razorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej
    Troche poczytalem o wersjach, plytach glownych i zasilaczach i zacząłem się zastanawiać co jest...
    Kupilem xboxa z poltora miesiaca temu, data produkcji sierpień 2009. Wyjscie jest jak w Jasperze (gdzies jest zdjecie), tylko zasilacz ma 203 W i jest 12V - 16,5 (czy zasilacz z jakiegos poprzedniego...)
    Jak to jest mozliwe ze taki zestaw "powstal"? Konsola zostala kupiona w UK nowa ze sklepu

    Calosc dziala bez problemu i praktycznie w ogole sie nie grzeje jednak zastanawia mnie sam fakt innego zasilacza niz jest w standardzie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    Jak nowa to troche podejrzane :/
     
  4. razorr

    razorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na pewno nowa. wedlug xbox.com gwarancja konczy sie 31 grudnia 2011...
     
  5. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm dziwne bo czym nowsza wersja xboxa to zasilacz zawsze pobierał mniej wat
     
  6. acn

    acn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    pewnie mieli zapas na magazynie i wrzucili do zestawu zasilacz 203W . nie zmienia to faktu , że konsola i tak pobierze tyle ile potrzebuje czyli 150W :] .
     
  7. paysker

    paysker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szwecja
    mialem podobny problem tylko ze w swe. tylko ze zasilacz nie pasowal pod xboxa elite,dodam ze przy pierwszym starcie od razu padł 3 diody , nie chceieli mi przyjac na gwarancje w sklepie powiedzieli ze chce podmienic zasilacz. ale prawdo podobnie w fabryce sie cos pomylili.
     
  8. razorr

    razorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    u mnie, jak pisalem, wszystko ladnie dziala, nic sie nie przegrzewa. W sumie nie gram 10 godzin dziennie, ale uzywam normalnie po pracce :)
    zastanowił mnie wlasnie ten zasilacz bo z tego co czytalem to jaspery maja 150, czasami trafialy sie 175, ale 203 juz chyba raczej nie...
    Jasper jest to na pewno - ma wejscie z "przerwa" jak na obrazkach.
     
  9. Damian1010

    Damian1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaspera mozna poznac po tym ze z tylu ma napisane 12,1A jak ma wiecej to nie bedzie jasper
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    razorr sprawdź amperaż z tyłu konsoli to będziesz wiedział jaką masz płytę główną w konsoli:
    16,5A zephyr, xenon
    14,2A falcon
    12,1A jasper
    a co do zasilacza jak masz płytę główną jasper nie ma różnicy czy masz zasilacz 150W czy 175W albo 203W i tak bedzie pobierał tyle samo prądu
     
  11. razorr

    razorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no jest jasper, jak pisałem, tylko mocno zastanowiło mnie dołązcenie do tego zasilacza 203 :)
    nicto, dzieki za pomoc, temat mozna zamknac
     
  12. HellScreamer

    HellScreamer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z Polski
    Zależy jeszcze w jakim sklepie kupiłeś, bo są przypadki sklepów gdzie jako nowe sprzedają sprzęt po serwisowy (od producenta) więc konsola może być nowa, a zasilacz(który zadziała na każdej możliwej wersji konsoli) dorzucili taki jaki był pod ręką nie patrząc na model płyty głównej. Niestety przypadki po serwisówek się zdarzają
     
Wczytywanie...

Poleć forum