1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper nie potrzebne X-CLAMP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krait, Listopad 5, 2013.

  1. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kiedyś "BONZO" założył mi niepotrzebnie x-clamp. Niepotrzebnie bo winą był włos w napędzie.
    Nie było żadnych błędów.


    Po ok 2h grania mam artefakty i zwiecha.
    Czy zdając to coś i założyć nowa pastę ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niepotrzebne xclampy ?? wtf?? to jak radiatory są zamocowane na śruby>??

    Jeśli masz krzywo, źle, niedokładnie, przylegające radiatory to pasta nic nie da ale jeśli wszystko masz ok to wymień pastę zapewne jest już twarda jak kamień i nie ma swoich właściwości.

    BTW co miał włos w napędzie do demontażu xclampa ?
     
    1 osoba to lubi.
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    [​IMG]
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  5. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponieważ to było założone zapobiegawczo. Nie wiem po co skoro Jasper już się specjalnie nie grzeje.
    Nie wiem czasami czy tam nie ma jakiejś szpachli skoro Bonzo to robił.

    takie coś mam:
    [​IMG]
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z założenia M$ te elementy montuje się zupełnie w innym miejscu no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem .....


    Wykręć te śruby staraj się równomiernie to zrobić i wymień pastę na nową....... Następnie jeśli masz jak to kup nowe radiatory i poskładaj jak fabryka przewidziała.

    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  7. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Jak zamierzasz trzymać radiatory na CPU iGPU bez X-CLAMPa?

    X-CLAMP jest montowany fabrycznie. To co pokazujesz na zdjęciu to X-CLAMP fix (x-clamp poza obudową, większe śruby = większy docisk, wyginanie się płyty głównej) coś co kiedyś robiono by naprawić RROD i nie bylo zbyt mądre.


    Konsola na reball albo utylizację.
     
    1 osoba to lubi.
  8. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Te wszystkie części będą dobre, do tego pasta i gotowe o ile nie uszkodził się proc/grafa.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  10. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaką pastę polecacie ?
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Arctic Silver :D

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
    1 osoba to lubi.
  12. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Po co ci Pasta termoprzewodząca skoro pod GPU robią się zimne luty (stąd artefakty na ekranie)?

    Konsola musi iść na wymianę kulek pod GPU i CPU. X-Clamp fix odkładał na później nieuniknione.
     
  14. krait

    krait Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może artefakty są spowodowane przegrzewaniem się układu i tej cud pasty która tam jest. Albo nawet szpachli.

    Pojawiają sie one przez chwileczkę i później odrazy obraz staje, można to zaobserwować po ok 2h grania.
     
Wczytywanie...

Poleć forum