1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper problem z HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MaryGave, Lipiec 23, 2011.

  1. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Witam od dziś mam problem ze swoją konsolą otóż wczoraj jak grałem było wszystko w porządku do wyłączenia konsoli dziś zabrałem ją do kumpla aby mi wgrał nowego firmware po podłączeniu w domu pokazało mi się na tv tryb niedostępny próbowałem na kablu od dekodera i również to samo kupiłem nawet nowy droższy za 69 zł i problem ten sam albo stoi na szukanie sygnału potem pojawi się brak sygnału dodam że próbowałem podłączyć kablem AV i wszystko jest w porządku. Gwarancji już nie mam także ile by mogła wynieść taka naprawa jak by był uszkodzony port HDMI ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    A robiłeś reset ustawień grafiki?
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Może kolega uszkodził port hdmi przy rozkręcaniu konsoli.
     
  5. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Reset oczywiście robiony żadnych rezultatów nie przyniósł. Konsolę rozkręcałem ja i portu HDMI nawet nie drasnąłem zaraz jeszcze rozkręcę ją jeszcze raz i zajrzę w okolice portu
     
  6. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Nie masz co nawet rozkręcać bo i tak nie zobaczysz... zapewne nie stykają styki gniazda Hdmi z płytą główną. Częsta usterka gdy wkłada się na ślepo wtyk lub pod kątem... aby naprawić trzeba wylutować drugie złącze AV.
     
  7. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Bardzo możliwe bo nie raz właśnie na ślepo wkładałem wtyczkę gdy na szafce miałem konsolę. Ile by wyniosła naprawa tego portu ? i czy u elektronika by to dało radę zrobić czy ktoś od konsol ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum