1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wrona54, Luty 11, 2015.

  1. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wita wszystkich serdecznie, mam taki problem z jasteperem z czytałem nand wgrywam ecc i pokazuje mi create ecc i wgrywam ecc, włączam konsole i na chipie coolrunner rev d miga dioda zielona i nie bootuje się co to może być ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    RGH 1 czy RGH 2? Jaki wsad wgrany do chipa? Jak masz kable poprowadzone?
     
  4. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    w rev d jest kwarc moze jest właczony
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jakby był załączony to konsola by się wogole nie włączyła (jesli kabel B byłby polutowany)
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to by konsola udawala trupa

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  7. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wsad jest RGH 2 typ A, kwarc jest chyba odłączony.
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jak to chyba ?
    Przewod B masz polutowany ?
    Kombinuj z ulozeniem cpu rst

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  9. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nigdzie nie jest napisane jak i gdzie to odlutować, nie mam ułożonego kabla bo płyta jest wyjęta. Tak kabel B jest polutowany bo inaczej by nie chodziła i nie pokazywało by zielonej diody, może nie wgrywa się ecc i nie ma xela jak myślicie ?
     
  10. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Wez kabel od slima 55cm ułuż cpu rst w ten sposób
    1-2 - zwarte, CAP - zwarte
    [​IMG]
    Jeżeli na chipie masz zworkę R13 to odlutój B i powinna zbootować.Wsad do chpa wrzuć od Falkona.
     
    Ostatnia edycja: Luty 12, 2015
  11. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko to robiłem i dalej nic, co to może być ?
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wgraj wsad RGH 2.0 Falcon. Sprawdź czy zaznaczone masz Glitch2 przy robieniu ecc
     
  13. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Zamiast rzucać się na lewo i prawo i odbijać piłeczkę to na formu to z forum zamieść porządne zdjęcia całej instalacji i plik log z jrunnera po generacji ECC. Wtedy będzie można doradzać.

    Tak to można się ruski miesiąc rzucać postami i się nie dogadać.

    Co do nie wgranego ECC, to konsola po 5 próbach by wyrzuciła RRODa lub zabootowała do RETAIL.
     
    opeael2 lubi to.
  14. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok wieczorem wyślę wszystko co podałeś.
     
  15. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mianowicie chip nie działa dałem nowy x360 ace v2 i dioda miga bardzo szybko i dalej nic.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki wsad dałeś po chipa, co wgrałes do nand + Daj fotki jak masz zainstalowane.
     
  17. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę wsad z programu J-runner i nic więcej nie dawałem do nandu.
     

    Załączniki:

  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ta czarna diodę wywal całkowicie, jeśli już robisz srgh to z paczki wgrywasz do chipa wsad z 2.2 z folderu jasper/300mhz/59.7, a do nand plik jasperace_ecc z folderu jasper/speedup.
     
  19. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam takich rzeczy w J-runnerze.
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pewnie ze nie ma. Są na hackfaq. Skąd wziąłeś schemat do Ace?
     
  21. wrona54

    wrona54 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega mi przesłał.
     
Wczytywanie...

Poleć forum