1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper rrod 0110, czy oplacalna jest naprawa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez se7ener, Luty 10, 2014.

  1. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Witam, dostalem od znajomego jaspera z 0110(takie male zdziwko), czy oplaca sie to naprawiac? Jaki jest ewentualny koszt naprawy tego?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakubmateusz

    jakubmateusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    88
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żagań
    Zimne luty pod cpu lub ram? Co on z tą konsolom robił ? Reballing powinien pomóc.
     
  4. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Po reballu będzie latać jak zła. Musiałeś nieźle ją męczyć :D
     
  5. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Moje zdziwienie przeszlo gdy ja rozkrecilem, piekny falcon opakowany w bude od jaspera :)

    Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
     
  6. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Falcony nie są złe, mój śmiga od 2008. Może dlatego, że to V2. Ja na Twoim miejscu bym zrobił reball.

    Sprawdź po wtyczce zasilania czy na pewno Falcon.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Po gniazdku zasilacza na płycie można szybko z identyfikować płytę (bez rozkręcania), no chyba że w twoim wypadku ktoś zadał sobie trud i przelutował ;-)
    Jeżeli masz Falcona i chcesz zrobić reball to licz się z tym że a) firma której to zlecisz może ci zrobić tylko reflow...a wtedy konsola pochodzi między parę dni a 2-3 miesiące i znowu walnie RROD'a

    Jeżeli chcesz mieć pewność że był robiony reball to najlepiej poszukać sprawdzonego serwisu, i przy okazji reballa wymienić CPU i GPU na nowe, ale to będzie koszt zbliżony do wartości używanego Falcona.
     
  8. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Czyli nieoplacalne ;)

    Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
     
  9. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Gdyby miał E74, wtedy wchodziła by w grę wymiana układów. U niego najprawdopodobniej wystąpiły "tylko" zimne luty. Więc sam, dobry reballing pomoże.
    Tylko musi to być prawdziwy reball, w prawdziwym serwisie, inaczej konsola padnie i już nie wstanie.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jakbyś chciał zrobić ją na igłę to tak jak mówię, trzeba wrzucić nowe GPU i CPU..nawet Ramy tak lecąc po bandzie.
    Koszt całości w okolicach używanego Slima 4gb ;-) więc czy się opłaca sam sobie odpowiedz.

    Reball starych wygrzanych układów to gwarancja że RROD wróci, prędzej nigdy później.

    Jeżeli to zimne luty to reball wystarczy, ale to może stwierdzić dobry serwis.
    Inną kwestią jest fakt, że po reballu może mu wyskoczyć E74.
     
  11. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    @se7ener

    Musisz wybrać, czy chcesz go reanimować, dokładając około 200zł (za mniejszą kwotę to zrobią Ci refllow), czy sprzedać to co masz za około 150zł.
    Dołożenie tych 200 co miały iść na reball i kupić Jasperka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum