1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper RROD 0110

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez kamel12345, Lipiec 28, 2012.

  1. kamel12345

    kamel12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsola nagle wywaliła Roda po 3 latach 3 miesiącach użytkowania. Po odczytaniu błędu wychodzi 0110 = Przegrzanie Ramu. Po rozebraniu konsoli zauważyłem że heatpipe miał trochę luzu więc wymieniłem pastę i poprawiłem niestety nic nie pomogło.
    Czy opłaca się robić reballing czy lepiej zbierać kasę na nową konsolę(ta jest odporna na wszelkie próby zrobienia rgh i nie wiadomo ile pochodzi po serwisie).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jedynego jaspera jakiego widziałem z błedem 0110 to miał przecięte ścieżki idące z GPU do RAMu. Nie przejechałeś śrubokrętem po płycie przy zdejmowaniu xclampów ?

    a odpowiadając na pytanie to trudno ocenić skoro to drugi jaki widze z błedem 0110
     
  4. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    0110 nie było przypadkiem klasycznym przegrzaniem ?
    Jeśli ram to spróbuj zrobić rubber fixa (wymiana gumek).
    W xenonie wiecznie po jakimś czasie już nie wytrzymywały ramy ale gumki załatwiły sprawe.
     
  5. kamel12345

    kamel12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    180
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Żadne sposoby nie pomagają, ścieżki są ok
     
  6. mackoz

    mackoz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    jak dla mnie to reflow gpu pomoze ;p mialem ten blad ostatnio co prawda w wersji bez hdmi , ale 4 minutki heatgunem 250 stopni z zabezpieczeniem reszty plyty glownej folia aluminiowa i pianką , xbox żyje i ma sie dobrze ;p
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala

    to napisz kiedy umrze:shame:
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Reflow na miech styknie syzyfowa praca az gpu sie nie spali.
     
Wczytywanie...

Poleć forum