1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper rrod i nie działające hdmi

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez piko37, Październik 28, 2011.

  1. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Witam. Dzwonił do mnie kumpel odnośnie swojego Jaspera. Powiedział że wyskoczył mu kilka dni temu RROD a dzisiaj konsola nie przekazuje obrazu poprzez HDMI. Z tego co wszyscy wiemy to niby możliwość wystąpienia RRODA w Jasperze zmniejszono ale nie wyeliminowano. Doczytałem sie na zagranicznym forum parę miesięcy temu że w Jasperach występuje problem z Mostkiem północnym a dokładniej z jego uszkodzeniem. Chciałbym tylko potwierdzić moje podejrzenia co do tego układu. Konsolą oczywiście jeszcze na gwarancji ale po przeróbce i istnieje możliwość zerwania gwarancji także może zostac spisana na straty bo mostka do Jaspera nigdzie niema ;/

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Kodu błędu nie odczytał bo wyłączył konsolę i po ponownym uruchomieniu zadziałała. Co po kodzie błędu jak zawsze pokazują co innego a winny jest GPU. Wiem to z własnego doświadczenia i dlatego kodem błędu się nie sugeruję przy reballingu.
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Moze kabel mial niedocisniety i spanikowal? A tak poza tym nawet po przerobce (o ile nie bylo lutowane) mozna wyslac na gwarancje. Plomby to nie problem
     
  6. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Wiem Że może zostać wysłane. Plomby mam. Sprawdzał podobno na innym kablu na innym HDMI i to samo.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Padl ci port hdmi, wysylaj na gwarancje.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  8. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Konsola wysłana do MS do Frankfurtu. Wgrany OFW naklejona plomba i wymienili na nową. Właśnie dzisiaj wróciła :)

    Dziwna sprawa. Po podłączeniu Kinecta znów to samo czyli konsola nie przesyła obrazu poprzez HDMI...
     
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    To raczej kwestia wyświetlatora w takim wypadku. Weź tą konsolę do siebie z kinectem razem i sprawdź u siebie. Jak ma starszy tv czy lcd moga być problemy. Ja sam pamiętam jak wchodziła nka ze swoimi dekoderami HDMI podpięte pod telewizory Panasonic (akurat w 2008 roku pracowałem w dziale technicznym Panasa) za cholere nie chciały działać z HDMI podpięte pod tvki Panasonica. Nierzgodność protokołów HTPC albo coś w tym stylu. Generalnie w moim wypadku to Panas z***** sprawę ale to swoją drogą...
     
Wczytywanie...

Poleć forum