1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jasper v2

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Czerwiec 23, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Siema, od kiedy był produkowany jasper v2? Od jakiej daty dokładnie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    niema czegoś takiego jak jasper V2
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
  5. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ogólnie jest tak. pierwszy model jaspera posiada heatpipe'a (miedziana rurka na radiatorze) od ok. lipca 2009 wychodziły nowsze modele już bez tej rurki. i to jest właśnie jasper V2. ale dokładnej daty nie podam bo nie wiem.

    powyżej lipca 2009 bankowo V2
     
  6. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A Konsola z 2009-10-16 to v2?
     
  7. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    wystarczy spojrzeć przez obudowę - ja mam z lutego 2009 i widać rurkę na radiatorze - V2 posiada dwa aluminiowe radiatory i brak heatpipe'a. porostu obcinają kosza produkcji

    2009.10.16 = V2


    V1 - rurka idzie przez cały radiator
    [​IMG]
     
  8. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A mógłbyś poprawić zdjęcie, bo jest nie wyraźne i nic nie widzę ... :(

    A tą rurkę to gdzie trzeba spojrzeć, aby ją zobaczyć (lub nie) Tam gdzie są wentyltory?
     
  9. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ściągnij faceplate i dolną siateczkę - użyj mocnego światła
    [​IMG]


    dla pewności jak zdjąć siateczkę- na bokach znajdują się po trzy zatrzaski z każdej strony - użyj drucika czy czegoś cienkiego
    [​IMG]
     
  10. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    maciek dzięki. A ten radiator to to:
    [​IMG]???


    I to jest jakby po środku jak się patrzy od dołu w konsole? (bez tej dolnej siateczki)
     
  11. maciek267

    maciek267 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz mozliwosc sciagniecia budy?Jesli tak to zrob fote modulu RF i ci powiem czy to jasper V2.. Maciekww28, prosze cie, nie gadaj glupot jesli nie wiesz o co chodzi.. Radiator bez heatpipe wystepowal tez w jasperze v1 i to nie ma kompletnie nic z tym wspolnego.. Jasper v2 to drobne zmiany w hardware.. Ja mam xboxa z 7 wrzesnia i jest to jasper v2, z 16 wrzesnia raczej tez ale glowy nie dam sobie uciac (To zalezy od tego, gdzie konsola byla skladana).. Pewne sa tylko konsole z pazdziernika wzwyz.. Nie dowiesz sie jesli nie sciagniesz obudowy..
     
  12. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A Konsola z 2009-10-16 to na 100% v2?
     
  13. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma czegoś takiego jak v1 i v2.
    Jasper to jasper i tyle !
    To że jeden ma właśnie tą miedzianą rurke to nie wpływa wogle na konsole.
    Wsumie,ten dodatkowy radiator nie odbierał ciepła tak znacząco żeby był potrzebny(Jeśli sie myle to mnie poprawcie)
    No i jasper to płyta główna.Nie ma wersji 1 i 2 !!!
    Ale biorąc pod uwage date konsoli,to twój nie ma tej miedzianej rury.
     
  14. maciek267

    maciek267 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z 16 wrzesnia? Na 80%.. 100% pewnosci mozna uzyskac tylko po uprzednim rozebraniu konsoli ;) Ale skoro ja mam jaspera v2 (sprawdzone) z 7 wrzesnia to ty raczej na pewno masz identyczne bebechy.
     
  15. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    znajdź mi proszę jaspera z czerwca '09 bez heatpipe'a to masz u mnie browara

    z października
     
  16. maciek267

    maciek267 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie twierdze ze konsole z czerwca nie maja heatpipe.. Te bez HP wprowadzili bodajze w lipcu a jaspera v2 we wrzesniu.. Dla tego niekoniecznie jasper bez heatpipe to jasper v2.

    PS. O sorry.. Z pazdziernika jest juz na 100% jasper v2 ;P
     
  17. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    aha - czyli Twoim zdaniem jest tak:

    V1- jasper z rurką, bez zmian na płycie - do lipca
    jasper bez rurki, bez zmian na płycie - do lipca

    V2 - jasper bez rurki, zmiany na płycie - od września

    powiedz szczerze czy to co piszesz ma sens?
     
  18. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kiedy zrozumiecie że nie ma JASPERA V2?
     
  19. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale podyskutować możemy?
     
  20. SIWYGTR

    SIWYGTR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2007
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jasper

    Jaspera kupisz od stycznia 2009 najpewniejsze z zasilaczem 150 w
     
  21. maciek267

    maciek267 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do lipca byl z rurka.. Pozniej stwierdzili ze jasperowi nie potrzebne takie chlodzenie i ja usuneli.. I we wrzesniu wyszedl jasper v2 (oczywiscie bez rurki, bo przeciez ja usuneli).. Nie wiem czy to ma sens ale takie sa realia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum