1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper z błędem 0021?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez simmi, Grudzień 27, 2012.

  1. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Jasper po wyczyszczeniu od środka przywitał mnie błedem 0021. Brak obrazu na tv, napęd podłączony poprawnie. Co moze byc przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    moze naped dostał spiecia i cos sie spalilo?
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0021 to bardzo często uszkodzony GPU. Jak czyściłeś ?
     
  5. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    eee 0021 to raczej od napędu cos ?masz przerobiona konsole?
     
  6. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    To konsola znajomego. Czyscilismy ja i padla.
    Nie byla przerobiona. Naped sie uruchamia i dziala poprawnie - wysuwa tacke , wykrywa plyte.

    PS sprawdzilem mostek, nie grzeje się zbytnio więc chyba go nie zabilo.
     
  7. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie przerwaliście jakiejś ścieżki przy rozbieraniu konsoli... Ewentualnie nie urwaliście jakiegoś elementu? 0021 to z mojego doświadczenia coś jest nie tak na linii GPU -- SB.
     
  8. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Znalazłem 2 elementy urwane. Cieżki mi w to uwierzyc po raz pierwszy mi sie to zdarzylo. Urwane byly 2 kondesatory na lini wlasnie SB - GPU. Jeden kondesator wlutowałem gdyż był przyczepiony do sciezki. Co do drugiego kondesatora - nie bylo go zrobilem zworke ale nadal wywala ten sam błąd.
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Po co robisz zworkę w miejscu gdzie ma być kondensator ? Nie czaje tego, jak potem to ma działać ?
     
  10. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Nie wszystkie kondesatory są niezbedne.Szukam wlasnie odpowiedniego kondesatora zeby wlutowac. Może to coś da.
     
  11. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podaj oznaczenia urwanych kondensatorów! Nie rób na pałę! Może coś poradzimy...
     
  12. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew
    ten kod błędu to oznacza:

    0021 - Problem z Firmware np. po Flashu
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Jasper z błędem 0021?

    Chciałeś zabłysnąć? Błąd 0021 to coś na linii SB a GPU lub CPU

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew

    yyy nie
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  16. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Jasper z błędem 0021?

    Tu macie bardziej wiarygodna strone:
    http://xbox-experts.com/errorcode/E09/0021/

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum