1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper z błędem 0021?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez simmi, Grudzień 27, 2012.

  1. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Jasper po wyczyszczeniu od środka przywitał mnie błedem 0021. Brak obrazu na tv, napęd podłączony poprawnie. Co moze byc przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    moze naped dostał spiecia i cos sie spalilo?
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0021 to bardzo często uszkodzony GPU. Jak czyściłeś ?
     
  5. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    eee 0021 to raczej od napędu cos ?masz przerobiona konsole?
     
  6. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    To konsola znajomego. Czyscilismy ja i padla.
    Nie byla przerobiona. Naped sie uruchamia i dziala poprawnie - wysuwa tacke , wykrywa plyte.

    PS sprawdzilem mostek, nie grzeje się zbytnio więc chyba go nie zabilo.
     
  7. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie przerwaliście jakiejś ścieżki przy rozbieraniu konsoli... Ewentualnie nie urwaliście jakiegoś elementu? 0021 to z mojego doświadczenia coś jest nie tak na linii GPU -- SB.
     
  8. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Znalazłem 2 elementy urwane. Cieżki mi w to uwierzyc po raz pierwszy mi sie to zdarzylo. Urwane byly 2 kondesatory na lini wlasnie SB - GPU. Jeden kondesator wlutowałem gdyż był przyczepiony do sciezki. Co do drugiego kondesatora - nie bylo go zrobilem zworke ale nadal wywala ten sam błąd.
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Po co robisz zworkę w miejscu gdzie ma być kondensator ? Nie czaje tego, jak potem to ma działać ?
     
  10. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Nie wszystkie kondesatory są niezbedne.Szukam wlasnie odpowiedniego kondesatora zeby wlutowac. Może to coś da.
     
  11. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podaj oznaczenia urwanych kondensatorów! Nie rób na pałę! Może coś poradzimy...
     
  12. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew
    ten kod błędu to oznacza:

    0021 - Problem z Firmware np. po Flashu
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7160
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Jasper z błędem 0021?

    Chciałeś zabłysnąć? Błąd 0021 to coś na linii SB a GPU lub CPU

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew

    yyy nie
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1280
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  16. Byku3223

    Byku3223 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pleszew
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7160
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland

Wczytywanie...

Poleć forum