1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jasper z heatpipe czy bez

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Naruto220, Wrzesień 22, 2015.

  1. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć chciałem się zapytać odnośnie mojej konsoli wersji jasper bo mam 2 radiatory z poprzednie wersji jasper czyli z heatpipe a drugie bez tej rurki konsola jest z lipca 2009 roku czyli bez rurki i czy moge zmienic radiator na ten z rurką nic się nie stanie ? które chłodzenie jest bardziej wydajne ?
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 22, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    aha dzięki za odpowiedź pytam się bo ostatnio udało mi się zakupić jaspera v2 czyli kronos bardzo mało używanego bo koniecznie chciałem mieć xboxa fat i dopiero niedawno sie dowiedziałem że jest coś takiego jak jasper v2 otwieram obudowe a tu jasper bez tej rurki zdziwiłem się i zacząłem szukać czy tak ma być ale chyba jaspery po lipcu 2009 roku są bez tej rurki jakoś tak
     
  5. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    a jakość wentylatorów jest taka sama w tych jasperach nie ma tak że v1 są bardziej wydajne niż w v2 ?
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok dzięki a ty pewnie już nie posiadasz jaspera ?
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Takie same wentylatory

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    a które chłodzenie polecasz z rurką czy bez ?
     
  10. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    pytam się ponieważ chce mieć jaspera bardzo długo i zależy mi na najlepszym chłodzeniu
     
  11. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    sory za te głupie pytania ale chciałbym się dowiedzieć
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Aktualnie mam jednego.
     
  13. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ciekawe ile mój jasper pochodzi
     
  14. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ciekawe bo jeszcze będę zmieniał paste na arcitc silver 5 bo ta pasta fabrycznie jest słaba i praktycznie już jej nie ma i jeśli będę regularnie zmieniał paste w jasperze tak np co 2 lata to pochodzi jeszcze z 10 lat ?
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nikt ci nie powie ile elektronika podziała, może się nie przegrzewać ale padnie ethernet albo spęcznieją kondensatory.
    Ja do swojej dałem Zalman ZM-STG2 i męczyłem konsole przez tydzień grając codziennie wiele godzin.

    Ps. Nie wal dubli bo warna wyłapiesz.
     
  16. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    aha ja jeszcze będę grał z dysku więc to też coś daje
     
  17. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    a ile kosztuje Zalman ZM-STG2 ?
     
  18. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  19. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok założyłem chłodzenie z tą rurką na xboxa kronos czyli jasper v2 ale po 2 minutach to chłodzenie było już dość cieple tak ma być ? a drugi radiator nie jest ciepły
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 23, 2015
  20. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok już wszystko ładnie działa po prostu nałożylem za mało pasty teraz już ładnie chłodzi
     
  21. Naruto220

    Naruto220 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2015
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie kupiłem zalmana bo mam arctic silver 5 też bardzo dobra pasta co nie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum