1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jasper z liteon v3 93450 + Ixtreme LT - samodzielna przeróbka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xbox_new, Styczeń 24, 2010.

  1. xbox_new

    xbox_new Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam jaspera arcade z wrzesień/listopad (jeszcze nie dotarł dlatego nie znam dokładnej daty prod.)

    Z tego co czytam na forum posiada prawdopodobnie napęd Liteon v3 z firmware 93450 którego chciałbym zapoznać bliżej z firmware Ixtreme LT :)


    Moje pytania:

    - Jak wygląda przeróbka xboxa z tym firmware bez użycia dodatkowych gadżetów typu CK3, LT Switch, na Ixtreme Lite Touch? Jest możliwe?

    - Dla weteranów tego typu przeróbek: czy jest to do ogarnięcia samemu? (wiem że trzeba ciąć ścieżki), ewentualne problemy za pierwszym razem?

    - Który poradnik/sposób będzie najlepszy pod to firmware? (poradnik do JungleFlashera 1.66 niestety nie obejmuje firmware 93xxxx) Istnieje jakieś how-to, jak krok po kroku zhackować x360 z tym firmware-m?
    Nie dokopałem się nigdzie do czegoś podobnego, a na pewno taki tutorial miał wzięcie, bo z tego co rozumiem to wszystkie jaspery obecnie produkowane mają litka z 93xxxx.


    Proszę o ewentualne wskazówki :)
    Dzięki :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  4. xbox_new

    xbox_new Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to widziałem, tyle że tam wymagany jest CK3 ...
    Da się to jakimś cudem zrobic bez w/w CK3?
     
  5. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jeżeli wiesz jak się trzyma lutownicę to ogarniesz. Jeżeli nigdy nie miałeś do czynienia z elektroniką to bym nie ruszał sam. Prawdopodobnie zadziała prawo Murphyego :)
     
  6. xbox_new

    xbox_new Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przeciąć ścieżkę, potem połączyć myślę że ogarnę,
    kwestia tego, według czego postępować?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie potrzebny jest CK3 zasilanie DVD bierzesz z konsoli !

    .
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  9. xbox_new

    xbox_new Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oo coś takiego mi chodziło, dzięki:D
    a takie pytanie, sugerując się takim obrazkiem:
    [​IMG]

    mając kontroler sata na PCI z w/w chipem VIA6421, nie trzeba ciąć ścieżek?
    na allegro takie kontrolery są wzlględnie tanie (30-40zł)
    W czym pomaga posiadanie takiego kotrolera?


    oczywiście rodzaj kontrolera SATA nie ma znaczenia w w/w tutkach?
    można podłączyć tak polutowany napęd bezpośrednio do złącza SATA na płycie głównej?

    help! :)
     
  10. yasper

    yasper Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanie jak kolega wyżej czy z tym kontrolerem nie trzeba ciąć ścieżek?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kontroler sata nie ma nic do rzeczy - trzeba ciac zawsze. po prostu niektore napedy nie chca wspolpracowac na niektorych kontrolerach. via ma 100% kompatybilnosc.
     
  12. xbox_new

    xbox_new Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha ok, to w takim razie wszystko co chcialem wiedzieć, dziękuje za odpowiedzi

    pozdrawiam!
     
  13. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Mi zamula pc jak po przełączeniu na R (LT switch) i klucz się odczytuje ale kiedy mam dać spowrotem na normal
     
  14. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    reinstal windy pomoze bo mi pomoglo... tez nie moglem zczytac klucza... wnerwilem sie i zainstalowalem sysytem na nowo i jak z bicza strzelil poszly 2 szt bez bolu :) a dodam ze walczylem z tym chyba z 5 godzinek po zainsalowaniu systemu moze z 15min :p

    pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum