1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jeden dysk - dwie konsole

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez aaa_zzz, Maj 1, 2010.

  1. aaa_zzz

    aaa_zzz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanie...
    Otóż mam zbanowaną konsolę elite (falcon), oraz nową - arcade (jasper). Przełożyłem dysk z elite do arcade i wszystko ok. Niestety na elite nie można założyć żadnych profili, bo nie ma żadnej pamięci wewnętrznej, więc mam pytanie: czym skutkuje przełożenie dysku z niezbanowanej konsoli na zbanowaną w celu pogrania sobie w "kopie zapasowe"? (oczywiście na innym profilu). Czy nie uszkodzi się profil założony na niezbanowanej?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak na mój gust to jak sobie np. pograsz w kopie zapasowe na zbanowanej konsoli przed premierą i wsadzisz dysk do nieprzerobionej, żeby sobie pograć na Live to mogą Cię zbanować za to, że zobaczą na Twoim dysku, że grałeś w gry przed premierą. Chociaż przy okazji akcji "Nie przerabiam ne kradnę" M$ zarzekał się, że za granie przed premierą nikogo nie banuje, ale w rzeczywistości to oni są nieprzewidywalni.

    Ps. najlepiej zaktualizuj sobie zbanowaną konsolę do najnowszego Dasha i będziesz mógł grać na niej używając pendrive jako dysku twardego (max 16 GB)
     
  4. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie ma prawa być tak, ponieważ na dysku nie zapisują się żadne takie informacje. Tak gdzieś czytałem, chyba nawet na naszym forum.

    I to jest bardzo dobry pomysł. Dash można zaktualizować offline, masz tutaj tutorial -> http://xboxforum.pl/ogolne-f71/aktu...fline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html
     
  5. aaa_zzz

    aaa_zzz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Podłącz HDD do elita i wgraj aktualizację i blokada na HDD zniknie.
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Dane o grach, zapisują się w pamięci Nand. Nie na dysku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum