1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jeden napęd dwie konsole na jednej czyta gry a na drugiej nie :((

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arni20021985, Październik 4, 2012.

  1. arni20021985

    arni20021985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !


    Może mi ktoś doradzić co jest przyczyna tej dziwnej sytuacji ?
    Otóż kupiłem z allegro dwie konsole, jedna sprawna z 2006 roku a druga z uszkodzonym laserem z 2007 (hdmi) Miałem napęd od spalonego xboxa 360 wiec przełożyłem go do nowego i wgrałem najnowszego dashboard'a, dodam że jeden i drugi to napęd benq. Po tym wszystkim wgrałem klucz do napędu i lt 3.0 ponieważ mam kilka kopi zapasowych swoich gier, no i tu pojawia się taki problem...

    Na konsoli z 2006 roku działają wszystkie moje kopie i oryginały a na drugiej tylko oryginały i niektóre kopie. Myślałem ze może laser jest uszkodzony wiec zamieniłem napędy ale problem pozostał. Bez znaczenia który napęd włożę to problem jest tylko na konsoli z 2007 roku .

    Dashboard był wgrywany w tej samej godzinie wiec powinien być identyczny na obydwu.


    Nie wiem dlaczego tak się dzieje, raczej to nie jest wina napędu tylko konsoli bo inaczej na drugiej tez by nie działały gry .

    Będę wdzięczny za radę bo nie wiem co z tym zrobić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: jeden napęd dwie konsole na jednej czyta gry a na drugiej nie :((

    Nie mozesz dowolnie machac napedami. Samsunga nie zmienisz za benq/liteon.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Klucz który jest w napędzie musi zgadzać się z kluczem w płycie głównej konsoli. Nie da się przekładać napędów między konsolami bez wgrania prawidłowego klucza dla danej konsoli.
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: jeden napęd dwie konsole na jednej czyta gry a na drugiej nie :((

    Przecież napisał że klucze z Lt wygrywa.problem leży w tym że napędy zamienia pewnie.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. arni20021985

    arni20021985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    klucz zmieniłem za pomocą JungleFlasher.0.1.89 i lt 3.0 też wgrałem . Oryginały działają i niektóre kopie ale nie wszystkie. Dziwi mnie tylko to ze gdy włożę ten sam napęd do pierwszej konsoli to wszystko działa a w drugiej nie :/ Klucze zmieniałem na odpowiednie przed każdym włożeniem do xboxa więc zgodność z płyta jest.

    heh jestem zielony w tym :D
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: jeden napęd dwie konsole na jednej czyta gry a na drugiej nie :((

    Bo w 1 konsoli był fabryczne taki napęd a w 2 już był inny a musisz napędy montować takie jak oryginalnie były.zamiana benq ->liteon tylko działa.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  8. arni20021985

    arni20021985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeśli bym zamienił np samsunga na benqa to by nie czytało gier? bo jak kupiłem te konsole to to ta na której nie czyta wszystkich gier miała w sobie benq tylko że ze spalonym laserem wiec wymieniłem na ten sam model


    tamta starsza miała samsunga i jak zamieniłem go na benq to gry śmigają wszystkie
     
Wczytywanie...

Poleć forum