1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jedna czerwona dioda i błąd E74 :/

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez maniok11, Marzec 21, 2009.

  1. maniok11

    maniok11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stany ;)
    Witam!
    Mam taki problem bo pożyczyłem bratu konsolke no i wyskoczyła mu jedna czerwona dioda i błąd E74.
    Co mam teraz zrobić?
    Nie chce wysyłać konsoli na drugi koniec Polski, a szukałem w dziale Usługi i nic nie było z województwa Śląskiego oraz Opolskiego.
    Jeśli ktoś mieszka np. w Raciborzu, Rybniku lub Kędzierzynie Koźlu to prosze o kontakt
    Moje GG:12550725
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Jeśli masz jeszcze gwarancję, to serwis M$. Jeśli nie - przeszukaj forum - są tu informacje o serwisach pogwarancyjnych i opinie o ich pracy.
    Ja w styczniu miałem E74 - reflash i serwis M$.
    Pozdrawiam.
     
  4. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. Bełek

    Bełek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Krapkowice
  6. maniok11

    maniok11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stany ;)
    A ktoś wie ile taka naprawa kosztuje około?
     
  7. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. mariuszek_

    mariuszek_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem,ale jak chcesz to podam ci gdzie naprawić xboxa ,podobno ROD to dla nich zaden wysilek i 95zł to kosztuje,jak zainteresowany to pisz na gg: 8593460 pozdro!
     
  9. Salzman

    Salzman Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja tam dalem 250 zl i dostalem nowa konsole ale musialem czekac 3 tygodnie w gliwicach
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ja robię takie coś za 100zł:) Śląskie
     
  11. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A ja robię takie coś w 15min.
    X-clamp to standardowa technika. Unikaj takich sztuczek.
     
  12. Salzman

    Salzman Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale dostane clakiem nowego ixa najnowszego jaki jest czy co ?:p
     
  13. wbartki

    wbartki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    mielec
    ja konsole wysłałem do billa nawet nie miałem jak wgrać orginalnego softu w napęd i kurier odebrał i przywiózł nowe bebeszki wymienili mi całą płyte główną i napęd :)
    i co ważne nic nie płaciłem :)
     
  14. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    Witam :/
    ja mam taki sam problem grale w gta i nagle pokazaly sie paski na ekranie wyłączyłem konsole i ponownie włączyłem. Pokazała sie czerwona dioda i błąd systemu w kilku językach e74.
    Mianowicie mam pytanie czy jak naprawie konsole to problem pojawi mi się ponownie za jakiś czas ?????????????????????????
    i czy moze to być spowodowane przeróbką 1.4 ???????????????????





    nie zakładałem nowego tematu bo stwierdziłem, ze szkoda zaśmiecać stroni :)
     
  15. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    E74 to RooD falconów. Polega na przerwaniu połączenia pomiędzy chipem ANA (skalerem obrazu) a GPU.
    Naprawa polega na przelutowaniu procesora GPU.
    Niektórzy twierdzą że naprawą jest x-clamp ale sami nie wiedzą jakie spustoszenia ta modyfikacja wprowadza.

    Problem oczywiście powróci tylko nie wiadomo po jakim czasie, wszystko zależy od tego jakich kul użyje osoba naprawiająca i jakie temperatury wygrzewania będą miały miejsce.
    Po x-clampie problem wróci po kilku miesiącach.

    przeróbką 1.4 nie ma żadnego wpływu na błąd E74
     
  16. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    witam,
    moja konsola zmarła po tym błędzie;/ Tydzień temu. Zaczęło się od artefaktów w grach, błędów typu "proszę przeczyścić płytkę z grą" oraz resetów konsoli. No i pewnego pięknego dnia podczas grania w fallouta 3 pl, mój xbox pokazał piękną migającą na czerwono diodę oraz magiczny napis E 74.
    Dzwoniłem już do obsługi klienta i również powiedziano mi tam że to problem procesora GPU. Obecnie czekam na kuriera.:)
     
  17. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    właśnie problem wróci po jakimś czasie, a ja nie posiadam gwarancji :/ i muszę naprawiać na swój koszt.
    A niewiecie moze ile taka naprawa [/U]kosztuje ?????????????????????

    Xbox360 Premium, 20GB dysk, 1.4 Xtreme
     
  18. zimak666

    zimak666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    było pisane około 150zł
     
  19. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko trzeba uważać bo niektórzy robią za 150zł x-clampa a to już wielkie oszustwo.
    x-clamp kosztuje ok 50,60 zł.
    Koszt akcesoriów czyli śruby sztuk 8 oraz podkładki sprężynowe to ok 2zł więc sami sobie odpowiedzcie ile kosztuje robocizna którą wykonuje się ok 15min.
    Niezły fałszywy interes.

    Wyłącznie przelutowanie GPU ma prawo kosztować więcej.
     
  20. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    a nie zacie jakigoś sewisu dorego ???, zeby mnie nie oszukali tylko zeby mi przelutowali GPU
    najlepiej cos w świętokrzyskim :)
     
  21. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    wyczytałem tez ze moze to byc wina kabla, wiec odłączyłem kabel TV i czerwona dioda mi znikneła, wiec jak myślicie to wina kabla ????
     
Wczytywanie...

Poleć forum