1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jedno male pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mr.frost78, Marzec 29, 2012.

  1. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam... od kilku dni mój syn stał się szczęśliwym posiadaczem xboxa 360. W zestawie otrzymał kilka gier na kineckt. Wszystko byłoby ok gdyby nie mały problem...
    W JAKI SPOSÓB DOKONUJE SIĘ ZAPISU STANU GRY (NP KUNG FU PANDA2 i inne)???
    Chodzi o to że po przjejściu kilku etapów trzeba odpocząć lub wyłączyć konsolę, wówczas wszystko sie kasuje i gra zaczyna się od poczatku... :suspicion:
    Czy jest jakaś możliwość ustawienia w konsoli autozapisu stanów gier???
    Dodam że posiadamy dysk twardy 250 gb
    Dziękuję z góry za pomoc w usunięciu problemu
    Pozdrawiam...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Nie wiem jak to jest z grą Kung Fu Panda ale w moim przypadku gry wkładam grę do napędu i ją włączę to wyświetla się komunikat gdzie chcesz zapisywać save'y. I wybierasz dysk:)
     
  4. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    A są na konsoli utworzone profile graczy?
    Bo to też może mieć wpływ na nie zapisywanie.
    Oraz to co kolega wyżej napisał o komunikacie z wyborem pamięci do zapisu
     
  5. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie... dziękuję.
    Profil jest włączony taki jak na xbox live. (mam roczny abonament gold)
    Gra jest pobrana z liva dlatego nie ma płyty.
    Problem ze znalezieniem savu mam także w innych grach.
    Edit:
    a gdzie w konsoli jest wybór miejsca zapisywania stanu gry??

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem używaj opcji edytuj.
     
  6. ulan

    ulan Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZBI
    Nawet jak masz grę zakupiona z XBL to powinieneś mieć komunikat o wyborze miejsca zapisu Dysk/Chmura podczas odpalania gry. Save powinny się znajdować USTAWIENIA/PAMIĘĆ i tu wybierasz DYSK lub CHMURA. Jeżeli weźmiesz DYSK to otworzy Ci się zawartość dysku i w katalogu GRY znajdź grę i kliknij na nia i otworzy Ci się katalog w którym powinieneś mieć ściągniętą grę, save i jeszcze profil gracza do danej gry. Dziwne że zapis nie robi się automatycznie (może w opcji masz wyłączone zapisywanie auto ale nie wiem czy taka opcja jest w ogóle dostępna). Sprawdź czy save nie zapisuje Ci się w CHMURZE.
     
  7. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Zastosowałem się do tego co napisałeś...
    Uruchomiłem xboxa, lecz nigdzie nie ma ikony "ustawienia/pamięć", wszedłem w "system" następnie w "pamięć masową" , "gry i aplikację". Znalazłem grę panda kun fu. Otwieram i mam tylko trzy wybory: skopiuj, przenieś, usuń. Nic więcej...:blue: odnosnie savu i innych... Zapis w chmurze wyłączony....
     
  8. ulan

    ulan Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZBI
    Jak odpalasz grę to powinieneś mieć wybór miejsca zapisu gry dysk/chmura. Jak masz wyłączoną chmurę to też powinieneś mieć wybór samego dysku (przy uruchamianiu gry nie xboxa). Co do ikony stawienia/pamięć chodzi mi dokładnie o to żebyś wszedł (tak jak zrobiłeś) SYSTEM/PAMIĘĆ MASOWA/GRY. Jak najedziesz na Kung fu Panda to wciśnij A a nie Y. Powinno Ci wejść w katalog i tak powinieneś mieć wszystko.
     
  9. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak też i robię... wchodze w grę "kung fu panda" w pamięci masowej i wciskam A - pokazuje mi sie tylko te trzy opcje... usuń, kopiuj, przenieś... nic więcej. Odpaliłem grę i na menu głównym nie ma nic o stanie zapisu... : Zakłócony:
    Masakra...
     
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28057
    Polubienia:
    3211
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Przy pierwszym odpaleniu gry nie wyskoczyło okienko wyboru miejsca zapisu stanu gry?
     
  11. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie... za każdym razem gdy wyłączamy grę i włączamy jest od początku :(
     
  12. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    To może spróbuj na innym profilu na którym jeszcze tej gry nie uruchamiałeś i może będzie komunikat o opcji zapisu.
     
  13. snowie2005

    snowie2005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bartoszyce
    Wejdź w opcje pamięci masowej, najedź na wybraną grę, wciśnij Y i skasuj wszystko co z tą grą związane.
    Odpal grę i powinien wyskoczyć komunikat pytający o miejsce zapisu :)
     
  14. mr.frost78

    mr.frost78 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam... dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na mój wątek. Połączyłem Wasze podpowiedzi w jedną całość i udało się... Włączyłem zapis w chmurze i wówczas za każdym razem następuje pytanie gdzie zapisać stan gry w chmurze czy też na twardym dysku...
     
  15. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na dysku w chmurze to jest na serwerze ms co łączy się z opcja musi być podpięty do xbox live
     
Wczytywanie...

Poleć forum