1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jednorazowy RROD ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Xborix, Lipiec 31, 2010.

  1. Xborix

    Xborix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Siema, ostatnio grałem sobie na moim 2 tygodniowym Jasperku - Arcade. Grałem w GTA 4: tBoGT tak z pół godziny i nagle konsola się wyłączyła, pomyślałem że chyba coś wybiło w korkach. Jednak od razu Mnie zgasiło gdy pokazał się RROD (nieee, to przecież Jasper) więc próbowałem włączyć konsole jeszcze raz ta już bez rroda się włączyła i wyłączyła. Jednak znowu ją włączyłem i działała normalnie pograłem z 20 min jeszcze. Potem tak po godzinie włączyłem i grałem bez problemów przez godzinę z haczykiem. Co to mogło być ? Czy to się powtórzy ? Poprawiłem kable i na razie działa wszystko. Gdzieś tam czytałem że jak jest kabel poluzowany to jest rrod czy tam jakiś błąd E##.
    Nie chce Mi się dawać na reklamacje bo 3 tygodnie będe czekał a i tak nie naprawią... Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Ja miałem identycznie jak Ty. Nawet właśnie na GTA IV , podczas godzinnej gry konsola sama się wyłączyła i pojawił się magiczny czerwony pierścień. Ja oczywiście konsolę wyłączyłem i włączyłem ponownie i nic. Dawno już to była , a X360 jak działał tak działa jak nowo kupiony.
     
  4. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    zdarza sie. ale to nie oznacza zwykle nic dobrego i moze doprowadzic predzej czy pozniej do RRoD trwałego. moi znajomi tak zazwyczaj mieli(konsole z 2007r...)
     
  5. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ja napisałem coś podobnego, w temacie rod temat zbiorczy. Miałem podobnie jak Ty. Ale rod pokazał się przy włączaniu konsoli. Wyłączyłem docisnalem kable i działa. Nie wiem, czy się martwić, czy cieszyć... Za pomoc podziekuje!
    A czy, jak w Jasperze mi wyskoczył taki rod od kabli, to będzie tak jak pisze humanix1? Bo już kilkanascie godzin od tego minęło. A czy w Jasperze ktoś tak miał, ze wyskoczył rod, docisnal kable i działa? Podziekuje!
     
  6. Xborix

    Xborix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ja waśnie tak miałem z tym że podczas gry się wyłączył i RROD pokazał poprawiłem, po dociskałem kable AV i zasilanie. Wyczyściłem też przedłużacz bo cały w kurzu był (ale to tak po drodze) i działa na razie. Wydaję Mi się (i Mam taką nadzieje) że to był taki jednorazowy przypał. Jak działa to nie masz się co martwić ważne że możesz grać, nie ? Pozdrawiam ;)
     
  7. djmaxnew

    djmaxnew Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak tylko zobaczycie rrod to płaczecie zobaczcie kod błędu! na 90% jest to zasilacz a jeżeli cpu lub gpu to moze byc juz prawdziwy rrod
     
  8. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A ja grałem z kumplem przez XBL w Forze3 a tu nagle wyskoczyły 3 czerwone diody o_O wyłączam X'a a potem włączam i znowu wszytko śmigało a najdziwniejsze w tym że kumplowi też w tym samym czasie wyskoczyły 3czerwone diody.
     
  9. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Rod jedynie straszy , aby o nim nie zapominać:)
     
  10. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    A, czy te kable mogły się same poluzować? bo nie robiłem tak:



    Tylko, czy mogły same się poluzować, pokazał się rod, wyłączyłem, docisnąłem kable, włączyłem i działa?

    Bo chyba jak za słabo włożone to rod się nie pokaże. Przynajmniej tak stwierdziam, po tym filmiku.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  11. hehe925

    hehe925 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    387
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kabel może się poluzować np poruszając konsolę
     
  12. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobrze mówi kolega wyżej.Raz pokaże sie RROD i płaczecie jakby umarł xbox na wieki..
    Xbox potrafi czasem wywalić RRODa z nienacka ale po uruchomieniu na nowo już go nie ma ;P I konsola nie musi po tym paść.
    Oczywiście większość z was nie sprawdziła kodu błędu więc nie wiadomo czy to chodziło o błąd z zasilaniem lub o to że konsola sie przegrzewa;)
    Najbardziej to sie dziwie mosakowi95.Tak niby próbujesz dbać o konsole,robisz posty o pierdołach a nawet nie rozkręciłeś xboxa żeby poprawić mu chłodzenie ;) A zapewne jeszcze masz gwarancje więć po co sie wogle przejmować ? ....
     
  13. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    No może poruszyłem, ale czy takie lekkie poruszenie, może mieć taki skutek? Aha dodam jeszcze, że to było tak:
    Gram, gram, gram, wyjęcie płyty. Podłączenie P&C, p&c nie chce sie ładować. wyłączam konsole, podłączam p&c, włączam i rodzik. szybko wyłączyłem, włączyłem i do teraz działa. A powie mi ktoś, czy to był taki rod od kabli, czy czegoś, czy coś już się psuje?
    Podziękuję!
     
  14. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mój Xbox przykładowo nie wyrabia kiedy podepne pod USB wentylatory.Wysypuje sie odrazu RRODem z przegrzania.
     
  15. Always69

    Always69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mosak95
    „A powie mi ktoś, czy to był taki rod od kabli, czy czegoś, czy coś już się psuje?
    Podziękuję!”

    Jeżeli nie sprawdziłeś kodu błędu tego ci nawet najstarsi górale nie przewidzą :D
     
  16. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Always69 ale on napewno sprawdził kod błędu ;) Pytał na forum o takie pierdoły i tworzył takie teorie, że sprawdzenie kodu błędu dla niego to czysta formalność przy takiej sytuacji ;)
     
  17. Xborix

    Xborix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Co tu da sprawdzenie kodu błędu jak i tak z każdym sprawdzeniem jest inny... a po za tym ja nie sprawdziłem bo zapomniałem jak to się robiło. Wiedziałem że coś z ejectem, chociaż oglądałem filmik na yt wcześniej jak się sprawdza, ale zapomniałem... Pozdrawiam
     
  18. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Klikasz ten od synchronizacji padów (trzymasz go cały czas) a potem eject
     
  19. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie zawsze.Lepiej sprawdzać ;P Ja miałem przed każdym startem tak jak mówisz a błąd zawsze był ten sam ;> Jak będziesz wiedział to można postarać sie to wyeliminować ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum