1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jednorazowy rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Samowski, Sierpień 7, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Samowski

    Samowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem polega na tym, że odpaliłem UFC 2009 żeby w karierze zagrać sobie tylko jedną walkę. Niestety nagle obraz gry zamienił się w czarno-białe paski. Zresetowałem konsolę i wszystko było ok. Znów zagrałem jedną walkę i chciałem dać kuzynowi zagrać gdy dostrzegłem trzy migające diody (z grą wszystko było ok, żadnej zwiechy). Od razu zresetowałem konsolę i wszystko było dobrze. Zagrałem z kuzynem kilka walk dopóki gra się nie zawiesiła i nie zniknęły tekstury ringu. Ogólnie rzec biorąc miałem trzy problemy z grą i jednego niby rroda, po którym nic nie było (oprócz migoczących diod). I tu mam pytanie. To może być coś poważnego, czy jakoś niespecjalnie warto się tym przejmować? Jeszcze wczoraj nie miałem takich problemów z np. fifa 10 czy gears of war 2 (UFC mam dopiero od dzisiaj).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TailorPL

    TailorPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Ja miałem podobnie. Na początku niewinne RRody po których konsola działała. Potem 2 i pół tygodnia spokój i musiałem zanieść konsolę do serwisu. Nie chcę cię martwić ale czas szykować pieniądze na naprawę : (
     
  4. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Mi tak już kilka razy wyskakiwało na przestrzeni pół roku. Może jakieś chwilowe błędy albo być może problemy z prądem. Ostatnio u mnie przy minimalnym spadku napięcia wszystko chodziło i nagle RRoD. Po restarcie chodziło ładnie. Nie ma co się stresować na razie póki konsola chodzi. Następnym razem gdy wyskoczy takie coś to włącz inną grę i katuj. Jak znów wyskoczy tzn, że problem jest i niedługo serwis
     
  5. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli na twojej konsoli xbox360 wyskakuje jednorazowy RROD, to wiedz ze cos sie dzieje
     
  6. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    Jezeli, glupi uzytkownik nabija,glupie posty - to wiedz, ze dostaniesz ostrzezenie.

    // Forum jest po to aby pomgać nie każdy zna się na konsolach a jak coś się dzieje to panicznie szuka ratunku,
    Twoje zachowanie jest karygodne obraźiłeś innego użytkownika forum a za to jest WARN!

    #jakubkameleon
     
  7. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    heehehe dobre.
    A kolega Samowski niemasz co sie martwic jak konsola chodzi to graj, jak sie popsuje ze nic nie bd mozna zrobic to wtedy ja zanesiesz do naprawy.Powodzenia i mielego grania.
     
  8. Samowski

    Samowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i okazało się, że to poważna sprawa. Otóż wywaliło trzy czerwone diody. Kod błędu to 0102 czyli chyba coś z zimnymi lutami (to przynajmniej wyczytałem). Jest jakiś sposób na ten błąd oprócz serwisu? Na razie brak funduszu na naprawę.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jaki rodzaj płyty głównej ? Jeśli Xenon lub zephyr to możesz sobie darować naprawę - interes nieopłacalny do tego stopnia, że nawet jeśli skutecznie uda się konsolę postawić to RROD wróci.
     
  10. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przepraszam ze tak sie wcialem w temat ale nie chcialem zakladac nowego aby nie zasmiecac forum czy w slimach 3 diody smierci wystepuje???
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    @UP - problem został wyeliminowany w konsolach typu JASPER - slimki już mają problem wyeliminowany
     
  12. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok spoko dzieki bo jak gram z 2 godziny to strasznie ciepla ta moja konsola? tak powinno byc ile mozna grac na slimkach aby ich nie przegrzac?
     
  13. Samowski

    Samowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta główna to chyba jasper, mimo, że konsola jest jako wyprodukowana w 2006 (taką przynajmniej dostałem informację przy kupnie). W dodatku chłodzenie konsoli jest przerobione.
     
  14. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    slimy chyba sa produkowane od 2010r?
     
  15. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Jeżeli 2006 to na pewno nie jest to jasper tylko zephyr lub xenon. Ja na twoim miejscu zbierałbym już kasę na nowego xboxa najlepiej slima bo tego 2006 nie ma co naprawiać bo prędzej czy później wystąpi Rrod lub E74.
     
  16. Samowski

    Samowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ile gdzieś slimy najtaniej chodzą? Przepraszam za tak głupie pytanie, ale zawsze u mnie z kasą jest krucho.
     
  17. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Jeśli chodzi o slima to zależy czy chcesz kupić wersje 4gb czy 250gb. Ja swojego 4gb kupiłem za 660 nowego i włożyłem dysk z poprzedniego jaspera, 250gb kosztuje jakoś bodajże 850-900 te najtańsze, wszystko na allegro można zobaczyć.. W slimce nie będziesz miał żadnego problemu z przegrzewaniem.
     
  18. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja kupilem slima chyba za 650 zl +do tego 2 pady kabel hdmi i 2 gry oczywiscie tego 4g do tego dokupilem dysk 250 gb i mam slima 250 gb jezeli nie masz kasy to 4 gb w zupelnosci wystarczy
     
  19. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a dysk kupilem za niewiele ponad 100 zl
     
  20. Samowski

    Samowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc wiem już na co zbierać. Tylko przydałoby się na czymś pograć przez ten czas. Więc są jakieś "domowe sposoby" naprawienia?
     
  21. mateq

    mateq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland/Zambrów
    Ja miałem podobnie, czasem błąd i problemy z obrazem po 5 min gry.Poszła do naprawy i opchałem na allegro potem póki działała ;D.Teraz mam Elitkę 120 GB Jasper i jest spoko. Co do domowych sposobów to w koc i tyle ;D Ale za dużo nie pomoże, puszczają luty. Najlepiej kup slima lub elitkę jaspera.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum