1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jest coś takiego jak Falcon 1 i Falcon 2?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 3echo, Luty 18, 2010.

  1. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spotkałem się kiedyś z takim stwierdzeniem,że X360 na płycie Falcon były różne.Prawda to czy nie?Bo o ile mi wiadomo to Falcony były wszystkie takie same.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ramsonX360

    ramsonX360 Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Ja się z takim czymś nie spotkałem, więc stwierdzam że nie ma takiego czegoś.

    Były tylko płyt główne takie jak:
    -Xenon
    -Zephyr
    -Falcon
    -Jasper

    Jeszcze był Opus ale to był xenon po naprawie (wersja serwisowana)
     
  4. qba505

    qba505 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hmm...przyłączam się do pytania czy naprawdę nie było żadnych różnic w konsolach z falconami z początku produkcji i tymi z końca ?
     
  5. 3echo

    3echo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie nawet na Allegro są sprzedawane niektóre jako Falcon\Jasper.Ale czy napewno tak jest tego nie wiem.Dlatego pytanie do znawców.
     
  6. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    pewnie chodzi o wersje z heat pipe i bez, choć mogę się mylić.
     
  7. GKxD

    GKxD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  8. Pawex09

    Pawex09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krasnobród
    nie było falcon 1 i 2 ale microsoft montował zasilacz 175w w jasperach być może o to chodzi
     
  9. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Falcon/Jasper znaczy Jasper, Falconowy CPU sie nie zmienia ale GPU na 65nm schodzi. I tak oto powstal Jasper, dlatego tez jest takie stwierdzenie.
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Falcon ma GPU dalej w 90nm, CPU w 65nm.
    Jasper ma GPU i CPU 65nm.

    Niema czegos takiego jak Falcon 1 i Falcon 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum