1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jest dzwięk, dzwięku nie ma :)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez chranchips, Listopad 14, 2009.

  1. chranchips

    chranchips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krk
    Witam. Ponieważ jestem nowy na forum, witam wszystkich.
    Niedawno dostałem Xbox'a wersja Elite. No i mam taką sytuację.

    W domu posiadam 3 telewizory, do każdego podpinałem konsole.
    I było tak.
    Na telewizorze z full hd podpięta była kablem hdmi i był obraz igła i dźwięk też był.
    Na telewizorze mojego brata była podpięta przez euro złącze (przełożenie "TV").
    A natomiast u mnie na telewizorze mam opcję podpięcia konsolki w jakości HD.

    Dzisiaj podpiąłem wszystkie kabelki pięknie wszystko. Odpalam konsole. Załączam gierkę i... dźwięku nie ma. (przełożenie "HDTV"). Podpiąłem przez euro złącze do mojego telewizora i działa jest dźwięk ale jakość obrazu tak słaba że wolałem grać bez dźwięku...

    Moje pytanie brzmi. Jak podpiąć konsolę tak żeby był dźwięk i obraz w hd?

    PS:przy okazji dodam że nie działa mi headset mimo iż jak wpinam końcówkę do pada słychać w słuchawce że działa (ale dźwięku nie ma). W ustawieniach sprawdzałem i nie działało i tak.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    a wejścia hdmi w tym twoim tv nie masz?
    mój kumpel ma ten sam problem i rozwiązał go kupnem kabla hdmi
    co do dźwięku w Headsecie ja mam podobny problem:

    Gram sobie w MW2 wszystko ładnie, pięknie angliki "fuckają" jak dostana nożem od czasu do czasu też sobie "fucknę" lub normalnie porozmawiam z jakimś akurat nie "fuckającym", działa.
    Odechciewa mi się grać i idę w grze do menu, chcę stworzyć grupę z przyjacielem i umówić się na grę aż tu nagle, nie czyta mi headseta?, wcześniej czytał tzn dźwięk że w słuchawce jest chodzi mi o ten szum ale na konsoli pokazuje że nie został podłączony
    ktoś wie dlaczego?
    czyżby to było tak że jak jest włączona gra to nie można stworzyć grupy?
     
  4. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Jeśli masz hdmi w tv to spróbuj nim podłączyć, a jak nie to będziemy innego rozwiązania szukać.
    Co do headseta to nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale czy Tobie chodzi o to, aby w słuchawce leciały efekty z gry? Jeśli tak to tak się nie da zrobić ;D Headset jest tylko do rozmów.
     
  5. chranchips

    chranchips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krk
    nie mam hdmi nie stety :(. Tylko hd Ready podpinane na tych 3 końcówkach i z przełożeniem "HDTV". hdmi nie mam ponieważ gdy kupywałem dopiero wchodził standard full hd. Nom myślałem że efekty z gry mogą iść na headset'sie. Ale mimo wszystko jak na komunikatorze chciałem zostawić wiadomość głosową to dzwięku nie nagrywało w ustawieniach nie zaznaczałem wycisz mikrofon.
     
  6. chranchips

    chranchips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krk
    Odświerzam. Headset już działa ;d rozkminiłem. Ale jak zrobić z tym dźwiękiem?
     
  7. avalan

    avalan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Boze... podlaczasz przez component.... Podlaczyles 3 kable odpowiedzialne za obraz, ale zadnego za dzwiek... reszta kabli ktore masz, nalezy podlaczyc pod zlacza av i bedziesz mial dzwiek.
     
  8. chranchips

    chranchips Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krk
    Dzięki. Myślałem że tamte są tylko do euro złącza.
     
  9. avalan

    avalan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak pomoze, to pod moim postem masz taki przycisk 'dziekuje'.
     
Wczytywanie...

Poleć forum