1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jest Obraz ale Brak świecącej diody

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ryc, Maj 15, 2011.

  1. ryc

    ryc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
    Kiedy odpalam konsolę obraz pojawia się normalnie ale nie świecą się żadne diody i nie chce wyszukać pada. Proszę o pomoc próbowałem wyciągnąć dysk ale to nic nie dało.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xii

    Xii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale ,,,, co sie pojawia na ekranie?...



    klick na konsoli przycisk synchronizacji potem na padzie
     
  4. ryc

    ryc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox uruchamia się normalnie ale gdy go włączam to ŻADNA dioda nie świeci się nawet powiadamiająca że konsola jest uruchomiona. Obraz na telewizorze jest normalny z konsoli ale pada nie chce wykryć i nic nie idzie zrobić.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kup sobie ten z drugiego linku.....taniej nie znajdziesz
     
  8. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    rozkręć konsole wyjmij moduł i włóż go z powrotem tez tak miale i pomogło.
     
  9. klisio

    klisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam podobny problem jak autor tematu jednakże u mnie pad działa i da sie normalnie grać.

    Xboxa kupiłem dziś w media expert podłączyłem pierwszy raz pod hdmi i wszystko było ok.
    Po podłączeniu w drugim pokoju przez eurozłącze i uruchomieniu konsoli zaczęły sie problemy. Nie świecą się żadne diody(power, ringi) jednakże konsola działa, pad działa, można normalnie grać.
    Zauważyłem również że pad nie wyłącza się po użyciu opcji "wyłącz konsole"(a wg. instrukcji powinien).

    W czym problem? Jest sens oddawać konsole na gwarancje?
    Długo sie nie nacieszyłem :(

    Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
     
  10. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Jeżeli nie trybi zaraz po kupnie w sumie to nie tyle na gwarancje co na reklamacje. Powiedz, że chcesz wymiany sprzętu na nowy albo zwrotu pieniędzy w sklepie.
     
  11. klisio

    klisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może warto zrobić update oprogramowania? Czy lepiej nie ingerować w konsole przed gwarancją/reklamacją?
     
  12. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Po co kombinować skoro ma działać , a nie działa.
    Jeśli już coś szwankuje , to nie wiadomo co będzie dalej.
    Do sklepu z reklamacją jak mówi Przemo.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Update nic nie da wina leży po stronie układu RF
     
  14. klisio

    klisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. W poniedziałek odwiedze sklep i zareklamuje konsole.

    Xbox kupiony był po dobrej cenie ponieważ media expert wyprzedawał stare modele (xbox 360 arcade w tym przypadku). Mam nadzieje że nie będą mi robić problemów.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gwarancje masz w microsoft 3 lata na 3rrod, 2 lata na całość konsoli. Nie masz po co tam iść jesli już takiego modelu nie mają, rejestruj konsole w serwisie m$ i tam dzwoń
     
  16. klisio

    klisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za szybką pomoc. Dam znać jaki był finał sprawy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum