1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jestem Kompletnie zielony! Prosze o pomoc!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcin181, Sierpień 8, 2011.

  1. marcin181

    marcin181 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam kupiłem Xboxa 360 KONSOLA XBOX 360 SLIM 250GB z wersją oprogramowania LT+ 1.9 niedługo dojdzie przesyłka i proszę o pomoc! mam pewne pytania!

    1. Czy na Xboxie można przeglądać internet, jest przeglądarka internetowa? można ściągać muzykę, jakieś pliki z np "rapidshare"? i czy dostane ""bana"" za tylko przeglądanie internetu? nie mowa o graniu live!
    2.Czy można ściągać Gry bezpośrednio na Xboxa 360? jak podłącze go do internetu? niestety mam laptopa ze bardzo słabą nagrywarką i raczej z laptopa nie nagram płytki!
    3.Czy jak mam monitor crt "LG Flatron" ma już z 7 lat! to będe mógł na nim podłączyć xboxa po przez kabel VGA?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1. Z tego co się orientuje to Xbox 360 w przeciwieństwie do Playstation3 nie posiada przeglądarki internetowej.
    2. Na 99% nie ma możliwości pobierania kopii gier bezpośrednio na konsole, nie licząc oryginalnych gier z marketu.
    3. Powinno działać.
     
  4. marcin181

    marcin181 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm.
    1. Wiec wychodzi na to że internet w Xboxie 360 jest tylko po to by grać w Gry Live? Wiec przy przerobionej konsoli internet jest w sumie zbędny bo moge dostać BANA!
    2. a Czy istnieje możliwość podłączenia Xboxa 360 do komputera, Laptopa, i skopiować pliki GRY z komputera do Xboxa i zainstalować na dysku konsoli, i grac?
     
  5. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1. Jeśli będziesz grać offline to internet jest Ci zbędny, jeśli posiadasz przerobioną konsole to tym bardziej.
    2. Istnieje możliwość podłączenia dysku przez specjalny kabel. Nie chce wprowadzać w błąd ale to chyba tzw. Transfer Kit. Niestety nie ma możliwości zgrania gry na dysk, i zainstalowanie jej z dysku...na dysk [sic!]. Istnieje możliwość odpalenia niektórych gier z pendriva ale potrzebna jest do tego specjalna przeróbka. Chociaż mogę się mylić.

    PS. Skoro masz słabą nagrywarkę to nie kombinuj tylko zaoszczędź trochę i kup do lapka nagrywarkę zewnętrzną, nawet używaną, ważne żeby nagrywała płytki DVD+R DL.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie można przeglądać internetu.
    Można ściągać gry bezpośrednio na xboxa z marketplace.
    Tak.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mozna przegladac internet za pomoca WMC choc jest to nie wygodne

    Co do nagrywarki to wszystkie obecne nagrywarki maja obsluge plyt DVD+/-R DL i nawet nagrywarka laptopowa poradzi sobie z nagrywaniem gier na xboxa o ile jest to firmowa nagrywarka, a nie np matshit
     
  8. Rurek7

    Rurek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak napisał kolega wyżej możesz ściągać gry z marketplace'a, ale musisz za to płacić.
    Co do podłączenia monitora... jeżeli jest on stary, prawdopodobnie będziesz potrzebował przejściówki z wtyczki VGA męskiej na żeńską.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zadnej przejsciowki nie bedzie potrzebowal, owszem stare monitory mialy odłączane kable sygnalowe ale nie wszystkie z reszta w nowych jest podobnie
     
  10. marcin181

    marcin181 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no włąsnie nie wiem czy kabel VGA coś mnie da! mam kabel który jest wczepiony do monitora na stałe i nie można go wyciągnąć no i wejście do komputera! wiec już sam nie wiem!
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  12. marcin181

    marcin181 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha czyli mam tam gdzie jest "wtyczka którą się wpina do komputera" mam założyć tą przejściówkę! i będe miał gniazdko w które bede mogł wpiąć kabel VGA!?
    I jeszcze jedno pytanie! by mieć dzwięk da rede podpiąć sie pod wieże?
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak, co do dzwieku to zalezy czy wieza ma wejscia na jack lub cinch
     
  14. marcin181

    marcin181 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam ja podłączoną do kompa mały jack do kompa na wierzy cdwa wejścia czerwony i biały cinch! wiec Audio mam na cinch!
     
  15. Rurek7

    Rurek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @!Brudsien
    Napisałem o tym w swoim poście, a ty zaprzeczyłeś jakoby taka przejściówka była potrzeba, nagle kilka postów niżej zmieniasz błyskawicznie zdanie :confused: WTF?

    A co do tematu. Podłączasz tylko chin-cze pod wieżę wtyczkę vga do przejściówki potem pod to monitor i wszystko będzie hulało.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Myslalem nieco inaczej niz napisalem, mialem na mysli ze zdecydowana wiekszosc monitorow ma mozliwosc odlaczania kabli sygnalowych, autor tematu jest w mniejszości i jakos tak wyszlo :rolleyes:
     
Wczytywanie...

Poleć forum