1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jestem nowy! Pytanie o przeróbkę.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez silverherb5g, Grudzień 19, 2013.

  1. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, to mój pierwszy post na forum. Wczoraj kupiłem od zioma żonki xbox360 (fat bodaj z 2008 roku) używka, z przeróbką +kilkanaście gier w fajnej cenie. Jako że ostatnio z konsolami miałem styczność przy ps1 :D mam kilka pytań.

    - Jak sprawdzić jaką mam przeróbkę (koleś od którego kupiłem nie wiedział :D). Wyczytałem żeby nagrać grę pod LT 2.0 np. i sprawdzić czy działa. Nagrywać nie chcę, ale mam np Tomb Raidera (chyba najnowsza gra która mam w zestawie) może ktoś wie czy ta gra działa np tylko pod LT 3 lub LT 2 czy nie ma to znaczenia.
    - HDD jest bodaj 20gb :( jak będę chciał wymienić to normallnie hdd sata 2.5 cala z lapa się nada?
    - jak wygląda sprawa z XBL? różne opinie wyczytałem jeśli chodzi o przerobione konsole i banany na xbl.

    Z góry dzięki za odpowiedzi. Kilka FAQ juz poczytałem ale nie wszystko z nich rozumiałem - sporo nowego słownictwa, JTAGi dashe i inne ihasy :) muszę sięwdrożyć. Ktoś zapoda linkiem do jakiegoś mega podstawowego poradnika lub słownika dot. xbgoxa i przeróbek/nagrywania/uruchamiania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    2008 to stara konsola jtag czy rgh moim zdaniem niema sensu zakładać, LT 2 czy 3 niema znaczenia bo abgx dogra co trzeba ;) Nie nie wsadzisz dysku który nie jest specjalnie sygnowany, za to możesz go podłączyć pod usb i wykorzystać 32GB

    Wszystko masz na forum.
     
  4. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no muszę dużo poczytać bo tego zdania nie rozumiem :D "2008 to stara konsola jtag czy rgh moim zdaniem niema sensu zakładać, LT 2 czy 3 niema znaczenia bo abgx dogra co trzeba
    "
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nagraj grę na LT3 i na LT2
    Hdd tylko oryg od m$ jak nie masz RGH ( chyba że interesuje Ciebie tylko 32gb)
    Ban za granie przed premierą i ew za kiepską kopię.

    Linki masz w dziale Świeżak całe mnóstwo.
     
  6. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    lt2 i lt3 - różnica polega na kopii gry? (w sensie że sciągam już grę pod lt2 lub 3) czy jest to tlyko różnica w sposobie/trybie nagrywania płyt?
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    W grze nie ma różnicy, obojętnie co ściągniesz. ABGX potrafi dostosować kopie pod dane LT. Ewentualnie XBC zrobi pod 2.0.
    Jak chcesz grać po sieci to tylko LT3.0.
     
  8. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok dzięki za dotychczasową pomoc. Czyli żeby zdeterminować jaki typ przeróbki mam muszę po prostu mieć grę pod jakąś wersję i sprawdzić samemu. Następna sprawa istnieje prawdopodobieństwo że mam coś innego niż LT2 lub 3? Rozumiem że Lt flashowanie softu napędu. Wyczytałem jeszcze o Jtag i RHg ale nie znalazlem prostego wyjaśnienia różnic pomiędzy jtag/rhg/lt2/lt3 i iextreme ;D plusy minusy?
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    JTAG/RGH to to samo różni się tylko czasem włączenia konsoli.
    Różnica między RGH/JTAG a LT jest taka, że na LT grasz po live a rgh/jtag na live już nie pograsz ale za to możesz grać bez płyt bezpośrednio z dysku + odpalanie DLC gier ARCADE.
    Najpierw wgraj LT bo podnosząc dash do najnowszego wgrasz sobie cichą aktualizację.
    Chyba że chcesz zrobić RGH to nie aktualizuj dasha, im niższy tym szybszy czas odpalania konsoli.(tańsza przeróbka ok.130 zł)
     
  10. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok dziś spróbuję się dowiedzieć jaką mam przeróbke, do neta konsoli nie podłączałem jeszcze nie wiem czy xbl działa. Z tego co czytałem moge przynajmniej po wersji dasha zobaczyć jaki typ przeróbki jest bo ponoć od którejs tam v. dasha tylko LT sie stosuje to prawda?. Ekran menu konsoli też zależy od wersji dasha ?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie stwierdzisz czy masz LT 2.0 / 3.0 po wersji dashboardu. Musisz nagrać coś pod LT 3.0, jak pójdzie to masz 3.0, jeżeli płyta nie jest obsługiwana to 2.0.
    Jeżeli chodzi ci o wygląd to na starszej wersji wyglądało to trochę inaczej.
     
  12. silverherb5g

    silverherb5g Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest LT3 przetestowane, dzięki wszystkim za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum