1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Język achievementów.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tavez, Maj 2, 2013.

  1. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Czy jesli region i język konsoli mam Polski to achievementy w każdej grze powinny być spolszczone?
    W niektórych grach mam po polsku a w innych nie, pytam dlatego że postanowiłem zrobić kilka brakujących achiev. w AC I i teraz są one po angielsku a te które zdobywałem pierwszy raz przechodząc grę są po polsku.
    Ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Tego to chyba nawet Ferdynand Kiepski nie wie : P
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    zależy od gry niż ustawień twoich na konsoli. W abgx se ustawiaj na region pl jako domyślny.
     
  5. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli zależy od gry to właśnie pytam dlaczego w Assassins Creed mam najpierw po polsku a teraz te brakujące które zdobywam są po angielsku.
    Co to jest ABGX?
     
  6. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeżeli chodzi o takie gry jak np. Assassin's Creed (tylko pierwsza część), Mass Effect (również tylko pierwsza część) czy Forza Motorsport 2, to te gry nie posiadają achievementów w języku polskim.
    Jak wiadomo, były to początki konsoli X360 i jeszcze nie wszystko było dobrze przygotowane.
    Dlatego w przypadku tych gier nie ma znaczenia jaki region się wybierze w abgxie.
     
  7. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ABGX to jakaś przeróbka?
    Jeśli tak to nie mam przerobionej konsoli.
    _________________________
    Błąd. Assassins Creed I ma polskie achievementy, pisałem że przechodząc go w 2010 roku wszystkie achiev. mam po pl, teraz zdobywam brakujące i są tylko po angielsku.
     
  8. Sanrajs

    Sanrajs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    340
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Olsztyn
    Abgx360 to program do sprawdzania obrazu gry, weryfikuje go i potem wiadomo czy można daną grę nagrać i grać bezpiecznie. Rzecz jasna używa się go w przypadku przerobionych konsol.
     
  9. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ABGX służy do weryfikowania obrazu gry, czyli dla przerobionych konsol.
    Natomiast co do ACI, to jest niemożliwe, ta gra nie doczekała się spolszczenia osiągnięć.
    Chyba, że jest coś o czym nie wiem, jakiś update czy coś.
    Sprawdzałem i piracką i oryginalną wersję i obie mają angielskie osiągnięcia.
     
  10. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Byle jaki screen na szybko.
     
  11. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aż przetarłem oczy ze zdumienia.
    Gdzie i kiedy kupiłeś ACI?
     
  12. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak dla jasności to achievementy po pl zdobywałem grając na xboxie premium (w 2010 roku) którego już nie mam, nie wiem czy to jakaś różnica.
    To angielska wersja kupiona właśnie w Anglii :p
     
  13. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Hmm dziwna sprawa, to wychodzi na to, że Polska wersja wypuszczona na nasz rynek została pozbawiona polskich osiągnięć.
    Wniosek jest jeden, producent i wydawca zaopatrzyli grę w polskie osiągnięcia, natomiast nasi rodzimi wydawcy namieszali.
     
  14. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tylko że problem polega na tym że jak zdobywam brakujące achievementy teraz to są już po angielsku.
     
  15. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeżeli ciągle grasz w ACI, w tą angielską wersję, to spróbuj zmienić region w konsoli na angielski i zobacz czy się to zmieni.
    Bo skoro na region polski przypisane są angielskie osiągnięcia, to może na angielski region będą polskie?
    Warto z ciekawości spróbować.
     
  16. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem co się stało ale te achievementy które były po angielsku już są po polsku. Czyściłem cache przed południem, może to coś dało.
     
  17. Master_Dragon

    Master_Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najwidoczniej tak. Czyli problem można powiedzieć sam się rozwiązał.
     
  18. Tavez

    Tavez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najwidoczniej ;)
    Więc temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum