1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JF, Dosflash nie wykrywa napędu, xbox pokazuje błąd E64.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Darrian94, Październik 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam napęd Liteon. Zakupiłem niedawno USB Proobe. Według instrukcji wyciągnąłem keya z dvd. Potem po przez JF wgrałem oryginalnego fw, potem chciałem wgrać LT 2.0. Dałem FW(LTPlus-025-v2.0) i KEY w pierwszej zakładce i dałem spoof. W kosoli wyskoczyło że nie skopiował plików, więc poszukałem na google i gościu powiedział że czasami się tak dzieje i trzeba to olać, więc tak zrobiłem. Przeszedłem na trzecią zakładkę i dałem Liteon Erase. Wyskoczyło że nie przeszedł do Vendor mode. Spróbowałem jeszcze raz i znowu że nie udało się. Więc zrestartowałem kompa bo może to pomoże. Po restarcie JF jak i Dosflash nie wykrywa napędu. Gdy podłączyłem go do konsoli to wyskoczył mi błąd E64. Poszperałem na google i wynika z tego że ten błąd jest spowodowany zepsutym FW. Tak też się domyślam. Tylko czy da się to jakoś naprawić?. Zrestartować napęd do fabrycznych ustawień?. Wgrać nowy FW?. Cokolwiek czy mam uznać że napęd padł i muszę kupić nowy?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Intro device w jf wyl wl naped wlala mozna wgrac fw

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem napęd, dałem intro device, wyskoczył mi komunikat, dałem tak, wyłączyłem i włączyłem napęd i potem w konsoli failed wyskoczyło.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Ja tam nie chce nic mowic ale coraz wiecej osob narzeka na te samorób usb probe...

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Mi tam działa :)
     
  7. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy przed daniem intro device mam dać Liteon Erase?. Bo jeśli daję normalnie intro device wyskakuje w konsoli failed.
    Czy mógłby mi ktoś opisać jak po kolei zrobić z tym Intro Device ID ?.
    Rozumiem że najpierw muszę załadować dvd key i fw. Potem dać Intro Device ID, wyłączyć, włączyć napęd i napęd bd w vendor mode i dać normalnie write?.
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Najłatwiej zrobisz pod dosflashem.
     
  9. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może jakiś opis jak to zrobić albo jakiś tutek?. Bo nie bardzo ogarniam ten program.
     
  10. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    1. włączasz dosflasha
    2. wpisujesz: dosflash liteon e xxxx (xxxx to numer portu w komputerze)
    3. wpisujesz dosflash, potem wyskoczy okienko z zapytaniem, wyciągasz i wkładasz zasilanie napędu na 1-2sec
    4. dajesz n, wybierasz napęd klikasz w, i wywali błąd.
    5. wpisujesz dosflash , wybierasz naped, klikasz w, i wpisujesz plik z lt 2.0 (ja zawsze pisze cfw.bin) musisz mieć go wcześniej na pendrive.
    6. banki się wgrają, potem odepnij wszystko i sprawdź konsole.
     
  11. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szperałem na necie i znalazłem że tego Dosflasha robi się po przez bootowalnego pendrive, też tak mam zrobić?. Czy po prostu z poziomu W7?
     
  12. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ściąg dosflash 1.7 i zrób bootowalnego penka tutki są na forum.
     
  13. Darrian94

    Darrian94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tym dosflashem. Tylko że nie czyta płyt, oryginałów jak i piratów. Przy oryginałach jest odtwórz DVD a przy piratach włącz grę i daję A i czarny ekran i po chwili wywala do interfejsu głównego.
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Podejrzewam ze uszkodzona plyta glowna

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  15. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Spróbuj teraz ponownie przez junglera tylko nie zapomnij o kluczu.
     
  16. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Masz taki tutek na forum
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum