1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JF na Win 10 + D2S

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez DJVahn, Kwiecień 5, 2016.

  1. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam. Mam problem z JF na Win 10. Mam napędzik Liteona z koncówka D2S (FAT). JF w wersji 0.1.96.Beta(323)
    Napęd wykrywa w BIOSie, niestety w JF nie bardzo. wywala błędy o sterowniku portio64
    Podpisywanie sterowników wyłączalem,
    Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b się bawiłem. Więc nie wiem co dalej robić...
    Pomóżcie co tu ogarnąć.

    Wyrzuca błędy: No I/O ports were during Enumeration


    Posiadam USB Probe V3. Płyta główna:

    B75MA-E33

    Poradziłem sobie. 1 to ustawić z AHCP na IDE w Biosie. Może wam system nie wstać więc najpierw skrótem Shift + Uruchom Ponownie (Menu START) uruchamiacie ponownie PC, zanim sie system zbootuje przechodzicie w BIOS i zmieniacie AHCP na IDE. Będziecie mieli wybór trybu uruchamiania więc wchodzicie w tryb awaryjny. Gdy wam zbootuje awaryjny, uruchamiacie ponownie system już normalnie i zbootuje wam bez problemu Windows. Znowu dajecie kombinacje Shift + Uruchom Ponownie i gdy wam wejdzie opcja uruchomienia to wybieracie numer 7 (wyłącz podpisywanie sterowników) i wtedy już przechodzicie do JF

    Gdy wam nie wykrywa napędu w JF a wykrywa w Biosie, musicie zmienić porty SATA. U mnie na pustym wcześniej SATA III nie wykrywał, a tam gdzie był dysk twardy numer dwa na SATA II już wykrył. I bez problemu ściągniecie klucz i wgracie LT.

    Nie przejmujcie się błędami z portio które mogą wyskakiwać przed uruchomieniem JF. I tak powinien wykrywać napęd. (przynajmniej tak było u mnie)
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 5, 2016

Poleć forum