1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG - DVD1 i DVD2 (jak wypakować na dysk)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dafne, Październik 4, 2010.

  1. Dafne

    Dafne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Castlevania Lords Of Shadow wydana na dwóch płytach DVD. Jak to wypakować na zewnętrzny dysk przy JTAG? Na obrazie DVD1 i DVD2 pliki mają różne wielkości ale nazwy są takie same. Nastąpi nadpisanie przy zgrywaniu z drugiego obrazu i "po grze". Jakie procedury są w takim przypadku przy zgrywaniu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    Narazie nic z tym nie zrobisz.
    Jak wyczytałem na pewnym forum, jak się przejdzie dany chapter i gra poprosi o 2gą płyte, wyłączasz gre, odpalasz 2gą płyte i grasz.. ponoć ! :)
     
  4. Dafne

    Dafne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wchodzi w grę obecnie nawet zgrywanie na dysk jednej części? Obie części z płyt należy próbować?
     
  5. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Heh widzę , że nie tylko ja mam ten problem . Z innymi grami jak np ff wystarczyło wypakować i nałożyć kolejne płyty na pierwszą . W tym przypadku nazwy są takie same ;/
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    zgrasz na dysk 1 plyte, przejdziesz gre do momentu az wyskoczy "prosze o disk 2" wtedy kasujesz 1 plyte (jezeli musisz :D) wgrywasz dysk 2 na dysk i grasz dalej 0.o
     
  7. Dafne

    Dafne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zrobiłem tak:

    Castel1 - zawartosc dvd1
    Castel2 - zawartosc dvd2

    Odaplilem dvd2 - wywaliło blad ale skrot sie zrobil w ostatnio uruchamianych, odpalilem dvd1 i leci gra - sprawdze czy po prostu bedzie mozna podczas zawolania skrotem sie przelaczyc. Jak nie da rady dokladnie zrobie jak zaproponowałes.

    Dziekuje
     
  8. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nawet jak mam jtaga to muszę instalować ? Obraz gry jest już na dysku ... więc ponowne instalowanie jej mija się z celem.
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    poprostu zrob tak jak masz czyli dvd1 i dvd2 na dysku, jak wyskoczy monit o wlozenie 2 dysku, wylaczasz gre i uruchamiasz gre z 2 dysku i po sprawie :D
     
  10. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wie ktos jak uruchomic dead space 2 druga plyte, bo jak wlacze recznie przez xexmenu to wczytuje save i pokazuje sie ze musze wlozyc DVD1
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na x-s jest patch do gier dwuplytowych.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  12. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Dashalaunch 2.08 + disk swapper v1 BETA - Elite Mod Scene

    Swap xex wrzucasz na hdd, edytujesz launch.ini dashlaunchowe dodając ścieżke do pluginu np.

    Hdd:\swap.xex

    W configu swapa podajesz ścieżke do gry i title id np:


    [454108df]
    disk1 = Hdd:\GAMES\DEAD SPACE 2\Disk 1\
    disk2 = Hdd:\GAMES\DEAD SAPCE 2\Disk 2\
     
  13. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dalej nie dziala moze dlatego ze ja w folderze z dashlunch'em nie mam pliku launch.ini tylko info_launch.ini i sample_launch.ini. dodam ze ja uzywam dysku USB
     
  14. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Zmieniasz nazwe na launch.ini, edytujesz wg. uznania co chcesz aby jak startowało.

    Np.
    Wrzucasz folder installer na dysk.

    swap, multi, launch.ini wrzucasz luzem bez żadnego folderu na dysk.

    Multi ini edytujesz podając ścieżki do gier


    Odpalasz dash launch installera i dajesz update. Po skończeniu możesz usunąć folder installer, reszta zostaje.

    Dashlaunch 2.08 działa tylko na freebocie 12611.
     
  15. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wielkie dzięki działa :)
     
  16. slimi666

    slimi666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siemka all zrobilem tak jak wczesnie jest napisane i mi niedziala:( co mam poczac
    to mo pliczek lanch.ini

    [QuickLaunchButtons]
    BUT_X = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    Default = Hdd:\Applications\FreeStyle\default.xex
    HDD = Mame ROM HDD:\EMU\MAME roms


    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = true
    fatalfreeze = true
    regionspoof = true
    dvdexitdash = true
    nosysexit = true


    [Plugins]
    plugin1 = Usb:\swap.xex
    plugin2 = Hdd:\swap.xex

    a to moj pliczek multi.ini

    [454108df]
    ;dead space 2
    disk1 = Usb:\Games\Dead Space 2 Disc 1\[2915C8F8]\
    disk2 = Usb:\Games\Dead Space 2 Disc 2\[403243EC]\

    [4b4e0809]
    ;castelvania
    disc1 = hdd:\GAMES\Castelvania\[2730C4A7]\
    disc2 = hdd:\GAMES\Castelvania2\[69A46155]\


    [53107e4]
    ;final fantasy XIII
    disc1 = hdd:\GAMES\Final Fantasy XII Cd1\
    disc2 = hdd:\GAMES\Final Fantasy XII Cd2\
    disc3 = hdd:\GAMES\Final Fantasy XII Cd3\


    [4d5307fa]
    ;lost odyssey
    disk1 = Usb:\Games\Lost Odyssey Cd1\
    disk2 = Usb:\Games\Lost Odyssey Cd2\
    disk3 = Usb:\Games\Lost Odyssey Cd3\
    disk4 = Usb:\Games\Lost Odyssey Cd4\
    co mam poczac:(
    dead space zacina mi sie w windzie to znaczy zjezdza ona i zjezdza i sie niezatrzymuje:(
    moze mam cos zle zrobione:(
    mam dasha 2.08 i pod kinecta
    oczywiscie jtag
    dziekuje za szybka pomoc.
    kombinuje juz z tym tydzien i niedaje rady:(
     
  17. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja mam znowu inny problem z Forzą 3. Mam Na dysku zainstalowane pakiety GOD i podałem ścieżkę dla disc swappera, ale gdy chcę zainstalować dysk 2 to wywala do menu głównego tak jakby gra od początku się uruchomiła :confused:

    Kod:
    [4D53084D]
    ; forza 3
    
    disk1 = Hdd:\Content\0000000000000000\4D53084D\00007000\18867CD83DCD3B5A9418
    disk2 = Hdd:\Content\0000000000000000\4D53084D\00007000\CC8CF5B0005369B57155
    

    slimi666, Masz dwa dyski? Na USB i wewnętrzny? Jeśli nie to jest błąd, również to w nawiasach kwadratowych powinno być usunięte.

    Wg. mnie powinno być tak:

    Kod:
    [454108df]
    ;dead space 2
    disk1 = Usb:\[COLOR=#6bb305][B][U]Games[/U][/B][/COLOR]\Dead Space 2 Disc 1\
    disk2 = Usb:\Games\Dead [COLOR=#6bb305][B][U]Space[/U][/B][/COLOR] 2 Disc 2\
    
    lub dla dysku zew.:

    Kod:
    [454108df]
     ;dead space 2
     disk1 = Hdd:\[COLOR=#6bb305][B][U]Games[/U][/B][/COLOR]\Dead Space 2 Disc 1\
     disk2 = Hdd:\Games\Dead [COLOR=#6bb305][B][U]Space[/U][/B][/COLOR] 2 Disc 2\
    
    Sprawdź czy masz dobrze ścieżki napisane.
     
  18. sober219

    sober219 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prosilbym o odswiezenie . Na poczatek przedstawie moj problem
    Otoz sciagnalem forze i po przekonwertowaniu przeez exiso powstaly 2 foldery Forza4 i Forza4pal. Jak skopiowalem je na dysk mam jakby 2 gry do odpalenia ale oczywiscie mozna ja wlaczyc tylko z dysku 1 tylko ze nie ma polowy samochodow i karze wlozyc dysk. Wlasnie napotkalem ten temat i postanowilem cos z tym zrobic. Skopiowalem plik launch.ini i wpisalem sciezke do swap.xex (moje pliki zaraz wrzuce do sciagniecia)nastepnie przekopiowalem z pen drive na dysk (glowny folder) swap.xex launch.ini oraz multi.ini z wpisana formula dla forza 4. Jednak nadal karze mi wkladac dysk 2 zeby miec dostep do reszty samochodow. Prosze wiec o dokladna instrukcje co mam zrobic. a Oto moj plik launch.ini i multi.ini:

    launch.ini - Wrzuć plik i przekaż go innym! Darmowy hosting plików
    multi.ini - Wrzuć plik i przekaż go innym! Darmowy hosting plików
     
  19. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Czy nikt nie może zamieścić tutka co, jak, gdzie i z czym się robi, tak to temat zaraz się rozrośnie do xxxxxx stron bo coraz więcej gier będzie się szykowało na dwupłytowe wydania.
     
  20. Noname_PL

    Noname_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal niestety nie bardzo wiem gdzie robie blad - zainstalowalem dashlauncha 2.29 - jak moge wrzucic swoj launch.ini i plik multi.ini oraz swap.xex na glowny root? Wchodze w XEX Menu - kopiuje z USB - wchodze na pamiec FLASH i nie moge przekopiowac :(

    Podpowiecie?
     
  21. mathew89

    mathew89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam przeróbke xboxa rgh po skonwertowaniu gry forza motorsport 4 przez iso2god wrzucam do content.odpalam z pierwszej płyty jest oki ale jak chce wybrac np samochód z 2 płyty to wyskakuje ze trzeba zainstalowac dysk2 daje ok i wywala błąd i nie wiem co dalej.wie ktos co z tym zrobic?próbowałem już różnych sposobów i nic.pomocyyyyy
     
Wczytywanie...

Poleć forum