1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jtag-dysk wewnętrzny

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez djploki, Październik 23, 2011.

  1. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Czy przy jtag-u jako dysk wewnętrzny może posłużyć dysk każdej firmy 2,5 cala sata i czy musi być w oryginalnej obudowie,czy też musi to być oryginalny dysk Microsoftu i czy musi on mieć jakieś specjalne wymagania ?
    Nie moge zagrać w Battlefielda 3 na najwyższych teksturach:( ,bo mam tylko dysk zewnętrzny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Obojętnie jaki dysk, jtag nie wymaga obecności sygnatury m$ (hddss.bin) w dysku.
     
  4. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    a podepne sie pod temat, gdybym chcial zmienic swoj dysk 20gb na wiekszy, nie mam jtaga, posiadam lt 2.0, to musi byc koniecznie WD czy moze byc innej firmy?
     
  5. but

    but Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    dziekowka, a do jakiej max pamieci x obsluguje dyski?
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kupiłem dysk Hitachi 120 gb 2,5 cala sata i chciałem go użyć jako dysk wewnetrzny pod jtag,włożyłem go w oryginalną obudowę od dysku dla Xboxa 360 i wybieram opcje formatowania,następnie konsola prosi o numer seryjny w konsoli,wpisuję go i dysk się zaczyna formatować przynajmniej tak myślałem,ale niestety po zakończeniu operacji dysk nadal nie jest sformatowany.Czym jest to spowodowane i co nalezy zrobić aby ten dysk się sformatował.
     
  9. but

    but Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale po co go formatujesz pod xboxem ? skoro to zewnetrzny do targania zrobgo na facie32 i juz albo mcdrive jak masz cos wiekszego jak 4gb
     
  10. mjetek

    mjetek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podlacze sie do tematu, czy jesli zrobie te RGH, to bede mogl bez problemu korzystac z dysku xboxa 250gb ? chodzi mi dokladnie o to, czy bede mogl zrzucac giery z komputera na dysk zewnetrzny, a potem z dysku zewnetrznego na ten dysk xboxa ? Bo na zewnetrznym mam inne dane i nie moge go trzymac ciagle pod x'em, a 250gb oryginalnego dysku w slimie to i tak duzo ;]
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Właśnie po to,że chciałem go użyć jako wewnętrzny nie zewnętrzny.Zewnętrzne mam 2 Samsungi po 1 terabajcie a ja potrzebowałem wewnętrznego,żeby można było grać w Battlefielda 3 z teksturami HD.
    A czy istnieje jakiś program,który pozwoliłby go sformatować poza Xboxem na format z Xboxa.Pod konsolą nie chce się sformatować.Nie wiem dlaczego,a podobno przy jtagu powinien hulać każdy dysk 2,5 cala sata jako wewnętrzny.
     
  12. but

    but Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a widac go pod xexem ?
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie widać.Widać go tylko w menu NXE jako niesformatowany dysk.Robię wszystko o co konsola prosi,dysk zaczyna się formatować ale po formacie nadal jest niesformatowany :(
    Robiłem już wszystko.Myślę,że ten Hitachi nie nadaje się jako dysk wewnętrzny.Po sformatowaniu go na fat 32 i przełożeniu do obudowy usb jest normalnie widoczny jako dysk zewnętrzny w Xex Menu,także hipoteza,że do jtaga jako dysk wewnętrzny pasuje każdy dysk 2,5 cala sata jest nie do końca prawdą :(
     
  14. but

    but Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm no powiem ze 1 slysze aby to nie smigalo :/ podlaczalem chyba z 10 roznych i kazdy smigal, jaki dash masz na tym boxie ? w ktorejs wersji dashlaunha byla opcja aby nie dalo rady formatowac napedow bo ktos sobie kiedys sformatowal pamiec . moze masz ja wklepana po prostu, a usb normalnie formatuje ?
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Usb normalnie sformatowałem i działa jako zewnętrzny.Po prostu ten Hitachi się nie nadaje jako dysk wewnętrzny i tyle.W Xboxie mam dash 13599 a dashlaunch 2.24.
     
Wczytywanie...

Poleć forum