1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jtag i gry w menu głównym konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez master2011, Kwiecień 27, 2012.

  1. master2011

    master2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam konsolkę z założonym JTAG-iem oraz z wgranym dashlunch 2.32 freboot dash 14699. Konsola jest bez dysku to sformatowałem dysk na konsoli pod USB i wgrałem XEX Menu - mogę uruchamiać gry z poziomu xex. Ale mam pytanko jak zrobić żeby gry były widoczne w głównym menu konsoli. Jestem początkującym w tym temacie więc bez nerwów :D Znalazłem coś takiego:
    Convert XBOX 360 .iso files to Games on Demand format - AfterDawn: Forums

    to by rozwiązało moje problemy tylko mam pytanie z ostatnim krokiem:
    Z tego co zrozumiałem wystarczy utworzyć z poziomu kompa folder "Content" a a w nim folder "0000000000000000" i tam wrzucić przerobioną grę na GOD i wszystko będzie działać tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zeby dzialalo,musisz miec dysk wpiety tam gdzie jego miejsce nie pod usb jak fat32

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. master2011

    master2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Akir nie mam kieszenie na dysk do xboxa tej oryginalnej. I pytanie czy mogę wpiąć dysk na miejsce napędy? Konsole mam bez napędu. Jak tak to czy skomplikowane to jest?
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    hdd podpięty do SATA napędu nie będzie działać
     
  7. master2011

    master2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli najprostszym rozwiązaniem jest kupić kieszeń oryginalna na dysk i wrzucić jakiś dysk 2,5" tak?
    I później wystarczy tylko stworzyć na nim folder "Content" a a w nim folder "0000000000000000" i tam wrzucić przerobioną grę na GOD i wszystko będzie działać tak?

    Dobrze rozumiem?
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  9. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    A nie możesz zainstalować sobie FSD na tym dysku?? Będzie po problemie. Kto w dzisiejszych czasach odpala gierki z poziomu XEX Menu?
     
  10. master2011

    master2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Daniel1979 możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tym FSD? Chce żeby gry były widoczne z głownego menu konsoli (dasha - o ile się nie mylę).
     
  11. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Musisz mieć NXE? Tak bardzo się tobie podoba? To wgraj MetroStyle. Ja osobiście polecam FSD. Wpisz sobie na YT Freestyle Dash 2.2 .
    Jest w wersji PL , a wygląd można zmienić pod siebie. Zapraszam do odwiedzin TUTAJ.
     
  12. master2011

    master2011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mogę na dysku pod USB który ma podłączony zrobić tak żeby gry były widoczne z głownego menu w bibliotece gier czyli NXE?
     
  13. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Freestyle Dash (FSD) , to co oglądałeś na YT , możesz zrobić na dysku USB.
    nie wiem jak ci to wytłumaczyć omg..... FSD to jest nakładka na oryginalny dash (NXE) , taki osobny program , "system" do właśnie uruchamiania gier i innch pierdół.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak napisal kolega z zamienego dasha, mozba odpalac z usb. Jest to najlatwiejsze rozwiazanie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum