1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jtag na nowych konsolach??

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez 87grzes, Październik 15, 2011.

  1. 87grzes

    87grzes Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    Witam
    Przeglądałem allegro w sprawie przeróbek xbox-a360 i napotkałem się na nie codzienna jak dla mniesytuacje. Otóż chodzi o Jtag z tego co wiem to można było go wgrać tylko do konsol z dashbordem 7371 które były wyprodukowane jak pamięć mnie nie zawodzi do 2006 (jaki miesiąc nie pamiętam :D ) ale nie o to chodzi. W opisie gościu napisał
    "Jeśli jesteś zainteresowany przeróbką typu JTAG na nowych konsolach oraz konsolach po aktualizacji dashboard, napisz nam email a powiadomimy kiedy będzie to u nas możliwe"
    Link do całej aukcji
    Xbox 360 FreeBoot XBR XBReboot JTAG XELL (1825322084) - Aukcje internetowe Allegro
    czekam na odpowiedzi czy to nie bubel jakiś z tym Jtagiem na nowe konsole. Czytałem ze ma być jtag2 ale chyba jeszcze nie ujrzał światła dziennego
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dreadzikpl

    dreadzikpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piotrków Trybunalski
    prawdopodobnie chodzi tutaj o RGH na którego nie ma w chwili obecnej żadnego loadera do dasha ani do gier, jedynie "suchy" program który się odpala i kilka starych gierek.
     
  4. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nazywa się to Reset Glitch Hack, ale póki co jest to tylko na razie bardziej teoria, spekulacje, pomysł itp. Sporo czasu minie zanim to wejdzie do użytku pod warunkiem, że wejdzie...
     
  5. yachoo

    yachoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Nawet najbardziej uzdolniony czarodziej w dziejach elektroniki nie wgra Ci do konsoli czegoś czego nie ma. :D

    Dla mnie osobistym czrodziejem na tym polu jest c4eva i dodatkowo na tym forum szynaboss, 33-300 i dexter który to coś trochę ucichł ostatnio. Pozdrowienia dla czarodzieji i oby tak dalej chłopaki :D

    Sorry za mały offtop, ale nie mogłem się powstzrymać :)
     
  7. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    D4Ru73K , mozemy sie zalozyc o to ze RGH bedzie w pelni funkcjonalne do swiat tegorocznych ;]
     
  8. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ewenement - 15 lat temu skończyłem podstawówkę, więc z zakładania wyrosłem. Twoja pewność niczym naiwność nie ma podstaw bytu, nie mniej jednak chcesz wierzyć - wierz. Dla Twojej informacji o RGH były 2-3 newsy dające tylko i wyłącznie nadzieję na coś co nigdy nie zostało określone w żadnych ramach czasowych. Powiem więcej, jeszcze nikomu nie udało się odpalić jakiejkolwiek kopii gry korzystając dzięki RGH i jest to póki co niemożliwe. Przyjmij wreszcie do wiadomości, że RGH jest tylko obecnie i wyłącznie luką w konsoli, której na dzień dzisiejszy nie da się wykorzystać do grania. To wszystko o czym bełkoczesz jest na razie czystą teorią.

    W co 2 poście jesteś prawie pewien co do daty wyjścia RGH, a ja Ci powiem, że ten projekt stanął w miejscu i cały czas stoi.
     
  9. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Trudno żeby stanął w ruchu... tak samo jak cofnąć się do tyłu...


    Ja i tak wiem swoje, jeszcze ponad 2 miesiace, szmat czasu...
     
  10. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    No tak, Twój ziomek jest w ekipie, która pracuje nad RGH. Codziennie pisze do Ciebie sms o postępach nad pracą. Niesamowity zaszczyt Cię dostąpił, tylko Ty jesteś najbardziej poinformowaną osobą. Lubię konstruktywne argumenty, nie trawię z kolei głupoty, więc się nie poniżaj.
     
  11. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    To ty walnąłeś głupotę taką że większej nie można, analfabetyzm cie niszczy (stanąć w miejscu)
     
  12. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ewenement - Nie ośmieszaj się. Wiesz co to jest związek frazeologiczny? Stanąć w miejscu tyczy się aspektu czasu i oznacza zatrzymać się. O większe głupoty nie potrafisz się czepiać? Z punktu widzenia gramatycznego czas może stać w miejscu w pewnych sytuacjach. Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia, to nie pisz nic. Staraj się również używać interpunkcji, jeśli chcesz pouczać innych.

    I tak by the way sprawdź w słowniku znaczenie słowa analfabetyzm, później pisz swoje wypociny.
     
  13. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie kłucić się, to nie jest forum o kłóceniu tylko o konsoli xbox 360.
     
  14. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Jezeli o rgh chodzi to narazie tylko na jasperach i niektórych falconach (ba na nich narazie da sie rgh loader odpalinLINK)
     
  15. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
  16. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Szybko poszło, myślałem, że z miesiąc jeszcze, ciekawe jaką minę maja ci co wielce pisali, że to się nie pojawi i nikt z tym rgh nic nie zrobi przez miesiące albo nawet w ogóle, haha, ja to i tak jak zwykle jestem udup*** bo mam xenona, ale liczę, że w końcu wsparcie będzie.
     
  17. Czesiu16

    Czesiu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam posiadam konsole wyprodukowana w grudniu 2007 roku. Chciałbym przerobic swoja konsole na jtag, poniewaz mecza mnie te wszystkie aktualizacje napedu (w dodatku mam hitachi i zawsze musze czekac b.dlugo na nowy soft). Czy jest to mozliwe? Jakie sa mniej wiecej koszta tego? Oraz najwazniejsze: czy majac ten jtag tez trzeba go aktualizowac co jakis czas tak jak jest z softem od c4eva? Czy wystarczy wgrac i niczym sie juz nie trzeba przejmowac? Bardzo dziekuje za odpowiedz.
     
  18. robi6969

    robi6969 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no to już oficjalnie można zainstalować - cytat ze strony EC poniżej:

    "No i stało się, JTAG jest już dostępny - w przyszłym tygodniu rozpoczynamy jego instalację, koszt promocyjny to 150zł+koszt chipa (na dzień dzisiejszy 15USD)

    · 21 października o 03:36"
     
  19. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie. jtag na nowe konsole nie jest dostepny.
     
  20. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jak jest w końcu z tym RGH?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kazda z hdmi

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum