1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jtag nie dziala ntsc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebspeedy1, Październik 10, 2010.

  1. sebspeedy1

    sebspeedy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam konsole z Jtagiem i ogolnie wszystko dziala bez problemow ale wszyscy pisza ze powinna odalac gry ntsc a nie odpala. Szukalem informacji i znalazlem cos o patchu do xbr ktory trzeba dograc zeby konsoa byla region free tylko ze jesli zrobi sie to nieumejetnie to konsola lezy i nie dycha. Jestem aktualnie za granica i raczej nie mam mozliwosci skorzystac z uslug jakiegos fachowca. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc lopatologicznie co trzeba zrobic. Nie wiem jak spawdzic wersje xbr. Uzywam freestyle dash. Mam na plycie zgrany key nand itp. Dostalem to razem konsola.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wersje sprawdzasz tu:
    [​IMG]
    8955 - XBR
    9199 - Freeboot

    Jesli masz XBR to radze zrobic update do freeboot. wszystko zrobisz z pendrive.
     
  4. sebspeedy1

    sebspeedy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam 8955. Rozumie ze freebot jest lepszy i ma juz mozliwosc odtwarznia ntsc? Podpowiesz mi jak zrobic taka aktualizacje zeby nie uwalic konsoli?
    Wlasnie znalazlem jakies informcje o tym na forum i pisze ze przy aktualizacji jednak znikaja profile i ze wcale to nie taie proste ( e79 po aktualizacji) raz uzyc zrzutu z flash360 raz ze oryginalnego same sprzeczne informcje
    Jest jakis pewny bezpieczny i sprawdzony sposob?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sciagnij freeboot toolbox, wpisz w nim swoj cpukey, wskaz odczytany nand oryginalny i zeby plik nazywal sie updflash.bin. Wgrasz go za pomoca flash360. I nie ma obaw, obecnie freeboot smiga bez zadnych problemow i update jest jak najbardziej wskazany.

    A tak poza tematem - jest tez latka dla 8955 ale zdecydowanie lepiej wgrac freeboot.
     
  6. sebspeedy1

    sebspeedy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzis mialem chwile i chcialem sie z tym pobawic . Obejrzalem na you tube jak korzystac z flash 360 i wziolem sie do pracy i tu pojawil sie problem. Na plycie z konsola dostalem kilka plikow miedzy innymi nand1 i nand2. Oba tej samej wielkosci ale kiedy w freeboot toolbox daje nand 1 wychodzi jakis blad po paru procentach ze kv cos nie tak i jeszcze cos a kiedy daje nand2 to robi mi normalnie plik updflash.bin. Czy moge uzyc tego nand2?
     
Wczytywanie...

Poleć forum