1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jTAG/RGH awaryjnosc ???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gawlik, Luty 14, 2012.

  1. Gawlik

    Gawlik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam :) nurtuje mnie pytanie odnosnie awaryjnosci konsoli po wlutowaniu chipu z jtagiem lub rgh .... bo to jest pewnie jakis chip prawda ?. I wlasnie jak to jest moze sie ktos wypowiedziec obeznany ? kto juz ma dluuuugooo ta przerobke? Mam xboxa na gwarancji i troszeczke boje sie tego zabiegu... gdyby sie cos zepsulo tylko wlasnie co ? i ile kosztuja naprawy jakis popularnych usterek wywolanych jtagiem o ile sa :). I czy bede mogl spokojnie wykorzystac moj dysk samsunga 640 gb usb ? i wgrywac na niego gry, homebrew, skorki i reszte ? Pytam bo mam wersje slima 4gb i narazie brak dysku aczkolwiek w przyszlosci bym pewnie zakupil. Obecnie mam lt 2.0 i denerwuje mnie wiele spraw np. halas napedu strasznie glosno chodzi w porownaniu do ps3 ;(. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    RGH nie uszkadza konsoli bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.(Nie uszkadza się po jakimś czasie użytkowania RGH) Owszem możesz coś uwalić przy zakładaniu ale jak dasz to komuś kto się zna to nic się nie stanie. Tak możesz bez problemu na zewnętrzny dysk USB.
     
  4. Gawlik

    Gawlik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    SUPEERER czy tylko mnie tak irytuje przerobka napedu ? beznadzieja co chwile problemy z grami bo te lt 2.0 a te lt 3.0 a te nie maja tego a te tego i nie mozna na dysk instalowac bo cos ... a bo to tzreba kupic nagrywarke iHASa .... masakra wole raz przerobic konkretnie i miec spokoj.... i !!!! :D miec gry z xbox live arcade :D np alan wake 2 :D albo torchlight shanka itp :D prosze napisz jeszcze jtag czy rgh jakie sa roznice ? co wybrac ? Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie info :D jest gosciu ktory robi niedaleko mnie takie przerobki i chcialem u niego robic jtaga ale wybralem lt 2.0 i zaluje jak cholerka.... skasowal mnie 150 zeta i tyle samo za jtaga bierze ale nie mial wtedy jakis czesci.... do niego moze zrobi mi za 100 jako ze juz robilem u niego lt 2.0 za 150 :] mialem tego samego dnia nowa konsole i balem sie odrazu tracic gwarancje z jtagiem wiec wybralem lt 2.0 bo podobno mozna potem cos pokombinowac z lt i wyslac do serwisu microsoftu.

    I mam pytanko do jtaga potrzeba wbudowany dysk ? zeby smigal ten caly system ? np. frrestyle dash ? czy instaluje sie on gdzies na pamiec flash konsoli badz na pamiec 4GB jak mam slima ?
     
  5. Ryderus

    Ryderus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gawlik ale ze slimem tka nie można bo oni sprawdzają plomby laserem czy nie byly odklejane
     
  6. sztefix

    sztefix Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk Ruda śląska
    Masz slimke to tylko RGH ale funkcjonalność ta sama co Jtag. A co do awaryjności ja mam na falconie jakiś czas RGH i katuje z synem na zmianę po parę godzin dziennie i hula aż milo
     
  7. Gawlik

    Gawlik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O dzieki dzieki :) za kolejne info :) to czym sie rozni wkoncu ten jtag od rgh jak funkcjonalnosc ta sama ? :D i slyszalem ze z serwisem microsoftu roznie ze nawet z lt naprawiaja ;p ale jak juz bede mial chipa to raczej nie przejdzie ;p
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    No ciezko moze byc:)
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jtag na starszych konsolach z niskim dashem, rgh na wszystkie dashe oraz konsole (poza xenonem i corona)

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  10. Gawlik

    Gawlik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chyba sie zalamie........................... CORONA nie ? ja wlasnie ja mam..... jak gosciu wgrywal mi LT 2.0 mowil wlasnie cos o plycie glownej CORONA ;-(. Czyli nie mozna tgo przerobic ? kurde ;-( a cos wiadomo kiedy bedzie mozna ?
     
  11. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie masz Corony bo ona ma te nowe napędy a z tego co piszesz to masz LT. Podaj datę produkcji konsoli.
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    http://img827.imageshack.us/img827/3306/iden01.jpg
    Weź tu zobacz czy masz corone, jak masz tam z tyłu amperaż 9.86A to nie możesz narazie przerobić. Jak będzie 10.83A to trinity i możesz przerobić :)
    Ale z tego co słyszałem to były także trininty z 9.86A i najpewniej jest spradzić po chipie hana, musisz zdjąć to z góry jak konsola stoi pionowo, zaświecić se tam latarką i jak będzie chip hana to możesz przerabiać, jak będzie corona to go nie będzie, bo poprostu go nie ma:)
    http://img710.imageshack.us/img710/3785/trinitynew.jpg
     
  13. Gawlik

    Gawlik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2011 - 08 - 28 taka mam date na konsoli i mam 10.83A czylio mozna przerabiac ? :D trzeba sie bedzie odezwac do kolesia czy juz ma potrzebne czesci do RGH :) i pytanko czy ten koles moze mi np. odrazu wgrac wszystko co potrzebuje do grania ? tzn slim ma 4GB i czy moze tam poinstalowac FSD itp zebym mogl tylko w chacie zgrac gierki na dysk usb i grac ? :D
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ale masz szczęście od sierpnia zaczęli wprowadzać te nowe płyty corona, nawet z lipca już może być egzemplarz z tą płytą .
    Weź zobacz czy jest chip hana.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Będzie zwykła trinity.
     
Wczytywanie...

Poleć forum