1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jtag RGH i znowu pytanie "czy pójdzie"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez switelolo124, Lipiec 5, 2014.

  1. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    Witam.
    Pytanko do znawców.
    Posiadam konsolę Premium, płyta xenon, roku produkcji nie mogę ustalić bo obudowa była kilka razy zmieniana,
    Dash:2.0.12625.0, konsolka ma lt 2.0.

    Pytanie ogólne, czy da się na tym zrobić jtag DOMOWYM sposobem ? I czy jest sens?
    Gdzieś tu znalazłem na forum poradnik gdzie pisało że jest to nie opłacalne gdyż na tej płycie działa to fatalnie..
    Mi najbardziej chodziło by o to żeby obrazy gier odpalać.. nie bawić się w wypalanie itp..
    Więc jeśli jest możliwe prosiłbym was uprzejmie o podrzucenie jakiegoś poradnika jak to zrobić, może być po angielsku, ogarniam :)
    Dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie da się zrobić ani JTAG ani RGH (jedynie do odzysku klucza). Poza tym nie ma już co inwestować w tak stary sprzęt. Lepiej kupić nowsza konsole juz z RGH.
     
  4. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    1. piszesz w reklamie że rgh dla wszystkich konsol więc sam zastanawiałem się nad twoją usługą ale spoko
    2. po co "nowszy sprzęt" ? co mi dla slimka albo one ? ciszej chodzi ? mniejszy ? jest wada bo jest droższy i nie widzę sensu kupować nowej konsoli skoro te same gry działają normalnie bo to ta sama konsola tylko w innym pudełku (na serio nie ma znacznej różnicy parametrów)
    więc jeśli się nie da to dzięki za odpowiedź (i tak wiem że sie da :D )
    trudno będe kupował płytki i wypalał
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. wszystkie konsole z wyjątkiem xenonów, na tych płytach nie ma sensu RGH bo konsola włącza się minimum godzinę. na xenonach robi się RGH tylko po to żeby zczytać klucze i potem się chipa demontuje a całość przywraca do pierwotnego stanu.
    2. nowszy sprzęt jest bezawaryjny a xenon z 2006 to mini-piekarnik, konsola wewnątrz nagrzewa się tak że często płyty się rozwarstwiają, punkty lutownicze roztapiają i konsola idzie na śmietnik. W nowszych wersjach chłodzenie jest poprawione i problem z przegrzewaniem wyeliminowany.
    Poza tym to nie jest ta sama konsola tylko w innym pudełku bo nowsze modele są robione w innym procesie technologicznym.
    poczytaj troszkę na ten temat to szybko zrozumiesz że nikt się nie podejmie stawiania RGH na xenonie.
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Pisze tak bo dinozaury (xenon) już dawno wymarły :)

    Jeśli chcesz RGH to kup Falcon albo Jasper, na xenonie naprawdę nie da się zrobić, no chyba że nie przeszkadza Ci że konsola będzie bootowała pare dni albo w ogóle :D
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie na xenonach nie da sie freeboota uzywac. Wiec rgh nie jest mozliwe, tylko w celu wyciągnięcia klucza stary dash (graniczy z cudem i tak). Malo kto sie nawet tefo podejmuje bo trEba by zabrac gotówkę czy sie yda czy tez nie.
     
  8. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    ok, sory za odkop.
    w tej chwili mam 5 xenonów i jednego opusa, tylko jeden xenon stoi na starym kernelu na którym można zrobić Jtag.. a że mi się nudzi to kombinuje, nie zależy mi nawet jak konsola padnie bo kupiłem ją za 50zł sprawną..
    ok, można zamknąć - jeszcze raz sorki za odkop

    PS xenony żyją :D od 2005r nie miałem żadnej awarii :) do tej pory śmiga jak trzeba :D może na tygodniu przerobię na lt 3.0 i zobaczymy czy dożyje swoich 10 urodzin (nie gram sporadycznie, jak siądę to cały dzień i trochę w nocy )
     
Wczytywanie...

Poleć forum