1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG/RGH Pytania i odpowiedzi :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sajdorr, Październik 21, 2011.

  1. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12609
    Polubienia:
    1151
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak mozna, tylko jak dlugo ;)

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakiś sposób istnieje żeby grać ciągle? powiedzcie czy istnieje to go znajdę

    Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12609
    Polubienia:
    1151
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak istnieje , musisz kupic kv os wiekszej ilości konsol, lub montaz dual nand

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Thadius

    Thadius Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak kupię XBOX 360 RGH z pamięcią wewnętrzną 1TB to czy można jakoś kopiować gry RGH na tę pamięć wewnętrzną w Xboxie za pośrednictwem PC? Chodzi mi o to że wcześniej działałem na innym xboxie z pendrive a teraz kupię nowego z pamięcią wewnętrzną i czy też idzie bezproblemowo jak na pena wkładać na nią gry RGH? Mam nadzieję że w miarę zrozumiale zapytałem :)
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4125
    Polubienia:
    2125
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. Thadius

    Thadius Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeżeli dysk jest w konsoli w jaki sposób przerzucić grę RGH z PC na niego? Podpina się konsole pod PC i widzi jako dysk (??)
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4125
    Polubienia:
    2125
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Można to zrobić na kilka sposobów.
    Dysk z konsoli podłączyć do PC (Horizon/kilka innych )
    Pendrive
    HDD na USB
    Kabel sieciowy i program (Xbox 360 content menager)

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Thadius

    Thadius Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z podpiętego pendrive pod X można przekopiować grę RGH na dysk konsoli ?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4125
    Polubienia:
    2125
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak można w FSD/xexmenu/dashu jak kto lubi.
     
    Thadius lubi to.
  11. Thadius

    Thadius Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No to mogę spać spokojnie :) Dzięki za odp
     
  12. konorm

    konorm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    Jestem od paru dni posiadaczem przerobionej konsoli na rgh. Mam pytanie czy ściagając grę musi być od razu w formacie ISO czy mogę sam to przerobić próbowałem z power iso ale tylko do 300MB.
     
  13. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    80
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz ściągać sobie od razu przerobione pod RGH (GOD/XEX)
    Jeśli masz iso to przerabiaj sobie programem > ISO2GOD nie które gry trzeba do XEX (zazwyczaj te co mają 2 DVD ale też nie wszystkie) programem >Exiso-gui
     
  14. pazikk

    pazikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy mogę cofnąć przeróbkę rgh do oryginału? chciałbym ją sprzedać a kupujący chciałby grać przez neta
     
  15. fiera24

    fiera24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2015
    Posty:
    116
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Trzeba wgrać oryginalny dash (wgraj starszy dash metodą aktualizacji RGH, potem najnowszy ale już normalną metodą, tzn. wgraj update tak jak na zwykłego xboxa (nieprzerobionego)) a potem należy wylutować chip
     
  16. tedzikjol

    tedzikjol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ktoś tu posiada jeszcze stare "Grube" xboxy białe?Pamięta ktoś jak się po wrzuceniu gry(RGH xex 2.1 ) w odpwiednie miejsce aktualziuje sciężkę by nowe gry były widoczne w głównym menu?
     
  17. fiera24

    fiera24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2015
    Posty:
    116
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    We wszystkich xboxach ścieżki ustawia się tak samo.
    Przede wszystkim musisz powiedzieć czy masz FSD czy Aurora?
    P.S. Też mam tego grubego białego xboxa :)
     
  18. tedzikjol

    tedzikjol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jako laik w temacie napiszę to bez terminologi.
    Po starcie konsoli uruchamia się normalne menu XBOX,w zakładce gry mam: kilka pozycji gier,oraz XEXMenu1.1 -klikając w XEX menu ,przeglądając dysk można zobaczyć strukturę katalogów można znaleźć katalog gdzie znajduję się DASHLAUNCH V3.07,oraz katalog gdzie plikiem .xex można wejść w freestyle 3,wygląda mi to na bałagan.Cel jest taki by po starcie konsoli ładowało od razu Freestyle menu ,tam już nie będzie problemu z ustawieniem ścieżek.

    znalazłem coś takiego na youtube (
    ) ,spróbuje w ten sposób to ogarnać,wszelkie pomoce mile widziane i dzięki.
    Ja na swojej konsoli (slim) miałem ustawione od razu łądowanie freestyle od gościa co mi montował chip i nie było takich kłopotów.
     
  19. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4125
    Polubienia:
    2125
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wystarczy ustawić jedną ścieżkę w DL do FSD i będzie za każdym razem po stracie konsoli odpala FSD.
     
  20. szeffo87

    szeffo87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2016
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, a ja mam takie pytanie troche z innej beczki. Mianowicie chciałbym kupić konsole po czym ją przerobic żeby nie targać ze sobą całej masy płyt, i w tym miejscu zaczynają się pytania.
    - Jaką wersje konsoli kupić? Myślałem o wersji Jasper ze względu na małą awaryjność.
    - Mam kilka dużych dysków 2,5" (500GB) na sata ale nie wiem czy mogę je zamiennie stosować w powyższej konsoli. Jaspera w dobrej cenie można dostac w bialej kaście z 20GB dyskiem.
    - Sporo internetu przejrzałem w poszukiwaniu info o przeróbkach xboxa, wszędzie trafiam na JTAG i RGH, ale to są informacje oscylujące w okolicy 2007-2012 roku. Może przez ten czas coś się zmieniło w technologi, jakieś nowe modele chipów?

    Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4125
    Polubienia:
    2125
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kup slima już przerobionego, zapakuj do niego dysk, zainstaluj DL i FSD + konfiguracja i tle.

    Jak nie masz budżetu 500+ (he he) to szukaj grubasa z płyta jak napisałeś Jasper już z RGH, to wydatek 150zł, do tego dokopiesz pada (50zł) a dysk jak pisałeś posiadasz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum