1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG/RGH Pytania i odpowiedzi :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sajdorr, Październik 21, 2011.

  1. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    388
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odpuść xbox 360 jest słaby w tym temacie

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12653
    Polubienia:
    1159
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie odpuść jest naprawdę bardzo źle

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. ruszel92

    ruszel92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2016
    Posty:
    19
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    ok dzięki za odpowiedź.
     
  5. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    133
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Używał ktoś linuxa na Xboxie 360? Czy jest ktoś w stanie określić, czy konsola na tym systemie jest w stanie osiągnąć wydajność lepszą od blaszaka na starym Core2Duo? Chodzi mi raczej o jakąś moc obliczeniową do łamania haseł z wielu plików ZIP niż o przeglądanie internetu (układ graficzny nie daje z siebie 100% w pingwinie z tego co gdzieś czytałem, nie wspominając o biednej ilości RAM).
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Miałem kiedyś linuxa na x360, nie wiem jak z wydajnością w porównaniu do c2d, ale na konsoli słabo ten linux chodzi, muli strasznie.

    Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    133
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trochę śmieszne to dla mnie, skoro CPU w grach i na papierze wydaje się być tak dobry
     
  8. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    nie chce robić nowego tematu, zbieram się do ponownego zakupu konsoli ale nie wiem jak w tej chwili stoi scena xboxa, mam się czymś martwić kupując slimka ? Chodzi mi o rgh czy wszystkie wersje już są przerabiane


    edit.. nieważne już, zamówiłem z gotowym rgh :p
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 28, 2016
  9. menteith

    menteith Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niedługo dostanę coronę 4G z RGH+RGX. Mam już swój dysk. Czy trzeba go formatować spod xboxa czy można w fat32 w windowsie?
    I co w ogóle oznacza to RGX? RGH wiem.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12653
    Polubienia:
    1159
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgx tyle co nic, dodatkowy napis ze klient coś dostaje lepszego :)

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  11. menteith

    menteith Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    To się zgadza, konsola kupiona na allegro;) A co z dyskiem? Trzeba formatować spod iksa?
    EDIT: Chyba trzeba.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 6, 2017
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12653
    Polubienia:
    1159
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli wyląduje w konsoli to format robi się na konsoli. Jeśli ma być podpięty jako usb to fat 32

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  13. menteith

    menteith Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    OK. A jest jakiś problem do wgrywania plików na dysk sformatowany przez iksa? Wiem, że można podpiąć pendrive'a i kopiować z niego, ale wolałbym kopiować w windowsie.
     
  14. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4239
    Polubienia:
    2224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Programów jest cała masa np. 360 content manager, Modio, Horizon, ...
     
  15. menteith

    menteith Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A te programy kopiują przez FTP czy także bezpośrednio poprzez podięty dysk?
     
  16. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4239
    Polubienia:
    2224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    360 content manager ma fpt
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1088
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Osobnego układu Hana już nie było w CORONACH począwszy od V1 czyli od dawna dawna, co nie można powiedzieć że go nie ma wcale, on jest ale w SB (South Bridge), a RGH jak najbardziej jest możliwe, jedynie w te najnowsze Corony V5/V6 po 2015r i wyżej chyba nie bardzo bo zmienili w innym miejscu punkt POST OUT pod procesorem, więc Post Fix nie podejdzie, chyba że coś już wymyślono nowego. Ja mało ostatnio w temacie siedzę więc ewentualnie niech inni co na codzień się tym zajmują potwierdzą.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 22, 2017
  18. menteith

    menteith Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2017
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,
    Mam dwa pytania.

    1. Czy to normalne że xbox czasami nie startuje? Jak jakby glitchowanie się nie powiodło?
    2. XBox nie trzyma daty. Raz podłączyłem go do internetu, pobrał datę, ale teraz jest zmieniona.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12653
    Polubienia:
    1159
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1 może się tak dziać, nie każda konsola jest idealna. 2. Jeśli jest podłączona do internetu będzie pobierać datę w innym wypadku będzie się resetowac

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    menteith lubi to.
  20. Oleeejthc

    Oleeejthc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2017
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam wszystkich!
    Nie wiem jak się korzysta z tego forum. Ale do rzeczy.
    Ostatnio przerobiłem mojego xbox 360 chip rgh. I dashlauncher v3. 16. I problem polega na tym że jak chce włączyć liveblock to po ponownym uruchomieniu wszystkie zmiany co zrobiłem wracają do ustawień fabrycznych. Nie wiem czy to wina chipa czy czego. W poniedziałek będę dzwonił do kolesia co mi chipowal. Skasował wkoncu 200zl.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    PS. Nie znalazłem nigdzie podobnego tematu. Anie wiem czy uszkodził chipa czy ja może coś źle robię.
     
  21. starczyk

    starczyk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jak mam kilka gier w wersji GOD i mam w niej dwa foldery game i content to na zewnętrznym dysku muszę stworzyć dla folderu game każdej gry osobny folder a content wrzucić do jednego zbiorczego dla każdej gry, czy po prostu muszę każdą grę trzymać w osobnym folderze?
     

Wczytywanie...

Poleć forum