1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG/RGH Pytania i odpowiedzi :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sajdorr, Październik 21, 2011.

  1. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dlatego malo kto zrzuca nand pod lpt lepiej pod usb zrzucic (szybciej)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    tez podłącze sie pod pytanie. Mając RGH co z profilem? nie bedzie sie dało aktualizować aby były widoczne ostatnie gry,osiągniecia itd ?
     
  4. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    jak bedzie paru chetnych na kabel to w ciagu tygodnia/poltora moge sklecic z ladna plytką
     
  5. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    A do czego Ci te osiągnięcia? I tak do Live nie będziesz się łączyć. Najważniejsze to chyba save'y.

    Jaki kabelek będziesz robił? USB czy LPT?
     
  6. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czy jest mozliwosc zeby ktos zrobil tutka PL na temat RGH. Po angielsko jezycznych stronach widze ze jest to banalne (polaczenie kilku punktow na plytkach drukowanych) ale chcial bym wiedziec wszystko w 100% a moj angielski jest raczej na srednim poziomie
     
  7. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Instrukcja w PL by się przydała;) bo mam mały problem zczytałem pamięć nand z mojej konsoli i teraz zabardzo nie wiem co dalej mam zrobić. Tylko podejrzewam że trzeba orginalny dump zmixować z hakowanym jakimś plikiem. Mógł by mi ktoś pomóc i opisać tą procedurę??
     
  8. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ale sam zrzut nandu nie jest banalny. do tego programowanie chipu itp.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    387
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  10. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    chip już zamówiłem i czekam za przesyłką i w między czasie chcę już sobie przygotować nand i jak dojdzie chip to go zaprogramuję i zainstaluje w konsoli. Chip który kupiłem to Matrix Glitcher 360.
     
  11. BabyBoy

    BabyBoy V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    505
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cleveland
    no właśnie chodzi o to żeby zachować swój profil. Mieć na nim save, kiedyś np. ten profil przerzucić na nieprzerobiona nową konsole. Czy będzie się tak dało? Tak jak kiedys było ze zbanowanymi konsolami, Live nie działał ale po zmianie konsoli, można było przywrócić profil.
     
  12. martin288

    martin288 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    O czym w sinicie jaki tutorial w PL??? To jest biznes, pieniędze, zarobek dla chłopaków albo zaryzukujesz ogarniesz se sam sklecisz coś, poskładasz albo płecisz hajs i po sprawie, jaka instrukcja w PL kto Ci to zrobi????
     
  13. Timon123

    Timon123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nawet jakby byla instrukcja PL to i tak jest to duze ryzyko ze uwali sie konsole chyba ze ktos zna sie na rzeczy i robi to bardzo dobrze to wtedy zrobi to bez problemu. Ale takim co dopiero zaczynaja zabawe z RGH nie polecam robienia tego.
     
  14. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    610
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Matrix kosztuje 20$ z free wysylka jak sie dobrze zamotasz ;)
     
  15. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Nono miecha mnie nie bylo, a tu taki postep ;) Cena 250zl wydaje mi sie byc odpowiednia. Chipy bede mial na poczatku przyszlego miecha sesese
     
  16. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Panowie pomoże ktoś co mam zrobić z zczytanym nand z konsoli?? jak mam go zmodyfikować??
     
  17. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    AD 1. Straszenie uwaleniem konsoli nic ci nie da, bo ty jesteś spec, a jak ktoś zrobi taniej niż ty to na pewno szmelc nie.
    AD 2. A bo to tylko matrix jest, cena tak czy siak spadnie, może nie zaraz 150, ale spokojnie do 200, w końcu i do 150 jak okres świeżości minie i pojawi się więcej przerabiających, chipy też będą coraz tańsze albo i ktoś własne rozwiązanie zacznie robić, a potem reszta taniej niż te 100 zł, nie oszukujmy się chip nie ma związku z dalszym działaniem, więc może być dowolny, nie wierzę, że ich cena nei spadnie lub że nie pojawią się tańsze.
    AD 3. Co klienta obchodzi czas trwania zrzutu, klient nie płaci za czekanie.

    I na koniec, te obecnie już przez ludzi proponowane 250 zł jest ok, ale nie przeczy to moim założeniom co od dalszego rozwoju sytuacji.
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    387
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie podchodze tak do tego...poza tym jak ktos uwaza sie za profesjonaliste to tak sie ceni...a nie jak paprak....

    co do zrzutu nand pisałem ze po lpt dlugo bo ktoś pytal
     
  19. SamFiczer

    SamFiczer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam tylko jedno pytanie, czy jakbym zczytywał nand po lpt to ile by to trwało w przybliżeniu (1-2h)? I powiedzmy że zrobił bym sobie samemu ten kabel Jtag , to czy zczytywanie nand można zrobić jedynie pod lpt czy trza jeszcze jakieś urządzonko do tego?
     
  20. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    możesz samemu sobie zrobić kabel i nic więcej nie potrzebujesz. Przy zgrywaniu pamięci nand 16mb zajeło mi około 30min.

    Mam pytanko czy jeśli już zczytam i wgram do pamięci nand wszystko czego potrzeba to można wylutować port lpt czy będzie przydatny w późniejszym czasie np do aktualizacji??
     
  21. SamFiczer

    SamFiczer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jaspera i tu pojawia się pytanie bo chyba trzy wersje 16 mb, 256mb i 512mb jak je rozróżnić. Jeśli tu chodzi o pamięć wew. to mam jej 512mb. Tak sobie myślę że jeżeli zczytywanie 16mb trwa 30 min to 512 nie chce nawet myśleć. Trzeba cały nand zczytywać czy jakąś jego część wystarczy tylko?
     
Wczytywanie...

Poleć forum