1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG - wgrany XBR i co dalej ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RossiQ, Czerwiec 19, 2010.

  1. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Zrobiłem przeróbkę Jtag i wgrałem XBR. Wszystko sie uruchamia i jest ok ale co teraz?? Mam wersje Arcade i posiadam dysk na usb.
    Jak teraz zrobić aby gry chodziły z hdd i można było grać w gry Arcade??

    Czytałem coś to XEXloader i XEXmenu.

    Czy to jest potrzebne aby mozna bylo grac w gry z dysku??
    Czy dysk trzeba odpowiednio przygotować do pracy na usb??

    A i jeszcze jedno. Posiadam mój stary profil z poprzedniej konsoli na pen drive ale bylo to robione na karnelu 9199 a xbr jest 8xxx wiec w jaki sposób to zgrać ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. b697184

    b697184 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie no chłopie udzieliłeś mi tak wyczerpującej odpowiedzi że nie wiem co mam zrobić. A tak na marginesie to twoja odpowiedź na jest odpowiedzią, na które z moich 5 pytań ?? Bo dalej jestem zdezorientowany.
     
  5. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    ściągnij plik który podał mataman, w środku jest instrukcja gdzie to skopiować (jeśli nie będziesz dalej wiedział to pisz), jak już skopiujesz freestylea na dysk będziesz mógł go odpalić z pozycji gier w XBR

    dysk nie musi być jakoś specjalnie przerobiony, musi być po prostu zformatowany w fat32, nie potrzebujesz XEXloader ani XEXmenu (przynajmniej ja z tego nie korzystam)

    co do gier, jak masz obraz gry .iso przerabiasz go programem iso2god, tak przerobioną grę kopiujesz na dyskusb/Content/00000000000/tutaj, podłączasz dysk do konsoli, wchodzisz w freestyledash odpalasz gry i powinieneś mieć tam swoje gry

    jak coś to pisz bo niby jest to wszystko proste, ale sam za pierwszym razem długo się męczyłem z tym ;] pozdro
     
  6. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie jest problem. Mimo skromnej instrukcji nie wiem jak to zrobic. w xboxsie widzi mi tylko przenośne urządzenie. Jak tam cokowiek wsadze to widzi tylko foldery. Wypaliłem XeXMenu_v1.1. uruchomilem w xboxie ale nie widzi katalogów na hdd przenośnym sformatowanym FAT32. Nie mam pojecia jak wgrac tego freestyle.

    Mam dysk w fat32 i mam tego freestyle. Nagrałem i uruchomiłem XeXMenu_v1.1 i co jak polaczyc. NIE MAM DYSKU w konsoli tylko na usb lub 256mb pamieci wewnętrznej w konsoli.

    Co jak zrobić.
     
  7. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    a spróbuj wrzucić tego freestyla na ten dysk w to samo miejsce co powinny być gry, dyskusb/Content/00000000000/tutaj, wejdź w bibliotekę gier w xbr i zobacz czy konsola nie wykryje freestyla, niestety ja mam dysk więc nie jestem pewien do końca, ale nie zaszkodzi spróbować
     
  8. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie dziala jednak musialo by to byc zrobione na partycji 1 na wewnętrznym hdd.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    masz npna xbins wersje bootowalna z USB lub z pena
     
  10. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Freestyle mam to co podał mi mataman i wyglada na takie co trzeba wgrac na partycje 1. Raczej nie jest bootowalna.
     
  11. irasek

    irasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Glogow
    Tutaj dexter ci napisał ze na stronie xbins masz wersję bootowalną z usb lub pen tego freeboota. bo chyba źle go zrozumiałeś. Tak mi sie wydaje bynajmniej.

    A moje pytanie brzmi:

    Jeżeli mam dysk 1TB na USB zasilany z gniazdka taki większy jak od stacjonarki. Too jeżeli zrobie na nim partycję jako drógą z fat32 i 250gb miejsca to czy będę tam mógł wgrywać gry i tego freebota?? dodam jeszcze ze dysk jest samsunga.
     
  12. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja mam dysk USB podpięty na przejściówce ATA > USB. Zasilanie z zewnętrznego zasilacza. Jedna partycja 300GB w fat32 i śmiga.
     
Wczytywanie...

Poleć forum