1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG,XBR,FreeBot -> Kiedy na nowszych dashach?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez qqq, Sierpień 12, 2010.

  1. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Witam. Czy ekipy, które zrobiły te wspaniałe oprogramowania pracuja w ogole nad ich nowszymi wersjami aby dzialaly na najnowszych dashach? teraz mało kto może dostac konsolke z Dashem takim aby dało sięte oprogramowania "zainstalowac".....:( Chyba każdy z nas chcialbym tego, aby nie musiec nagrywac kazdej gry na DVD+R DL za 5 zł i instalowac jej na dysku. Czy wiadomo coś nad tymi projektami?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ojojoj 5zł szkoda..
    Nie nie da się na wyższych dash i nie będzie się dało. Microsoft załatał lukę i już. Przynajmniej producenci Dvd DL zarabiają.
     
  4. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie dosyć , że dash wysoki to najnowszer jaspery jak i slimki nie mają punktów dla jtaga czyli można zapomnieć
     
  5. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    To moze uda sie jakis inny program zrobic, ktory by dzialal jak JTAG, ale jednak inaczej :p Czy w ogole ktos pracuje nad tym?
     
  6. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie pracują i nie będą , jtag to nie program a modyfikacja hardwarowa dzięki której można odpalać homebrew
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    oczywiscie ze te modyfikacje sa i beda rozwijane. Po prostu trzeba znalezc luke w nowych dashach. Ale ile to zajmie to nie wiadomo. 3 lata zajelo prawie znalezienie sposobu na spalona pierwsza linie eufe. teraz jest spalona druga wiec jakby patrzec proporcjonalnie to za jakies 2 lata znajda sposob :p
     
  8. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. digitalxb360

    digitalxb360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat bez sensu
    Jeśli znajdą lukę to zanim wyjdzie to w świat
    MS już dawno wypuści nowszego dasha który to załata..
    I znowu będą tematy kiedy na dashu 11999.........bo na 11900 już można..a ja mam 11999 i lipa
     
  10. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak szczerze to scena wygląda na wymarłą...

    I tak na początek trzeba znaleźć nową lukę w HV, JTAG pozwolił jedynie na powtórne użycie znanej jeż wcześcniej.

    Nie po to przed dashem startuje hypervisor aby luka w dashu mogła coś zdziałać.

    Błąd z shaderami wprowadzony w 4532 (w jądrze nie w dashu!) był tragicznym błędem programistycznym. Ponowne wykorzystanie tego błędu wykorzystując SMC (też z użyciem 4532!) było już pomyłką w projektowaniu. Szansa na znalezienia nowego błędu w HV który byłby przydatny z punktu widzenia agresora w aktualnej wersji jest bliska zeru. Być może nowe wersje kernela (następna to 2.0.12209, prawda?) wprowadzą nowy kod wykonywany w trybie uprzywilejowanym – ale nie warto na to tym liczyć, nie po 4532...
     
  11. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Szukanie nowych przejść to jak szukanie od początku, troche to potrwa, zważywszy, że scena rozwija się na tym co teraz ma, a nie szuka nowych dziur.
     
  12. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bo „nowych przejść” nie ma! Jedyna szansa że nowe wersje HV wprowadzą nowy błąd, a jeżeli chcemy mieć możliwość hakowania nowych konsol (tych ze spalonymi eFuse na drugiej linii), to można szukać tylko nowej luki, czyli czekać na aktualizację HV - stara została załatana na początku 2007 roku.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i nie mozna powiedziec ze jest cisza na nscenie - ostatnio byl wyciek jk zrobic z konsoli retail devkit. Ale jest to obecnie nieprzydatne i moze sluzyc za ciekawostke. Czas pokarze jak to sie potoczy.
     
  14. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    odswiezam
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jeszcze za mało masz wyjaśnione ?
    dokładniej się nie da.
     
Wczytywanie...

Poleć forum