1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez killer12, Listopad 15, 2010.

  1. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy mógłby mi ktoś podać poradnik do instalacji JTAGA lub jakieś FAQ bo nigdzie nie moge znaleźć. Tak w ogóle to jest przeróbka software'owa czy hardware'owa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mocno hardwarowa i wymaga dasha mniejszego niz 7371
     
  4. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale że jak, trzeba coś dodatkowo kupować, mógłbym to sam zrobić czy raczej nie? I czy mając JTAG jest większe ryzyko bana niż w przypadku flasha napędu? No i czy taki AC Brotherhood mi pójdzie? A warunkiem możliwości zainstalowania jest tylko posiadanie odpowiedniego dasha? Może być arcade/premium/elite z płytą główną falcon lub jasper, tak?

    można sprawdzić wersje dasha?
     
  5. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Szukaj na forum i czytaj w odpowiednich dzialach
     
  6. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na forum nic nie ma, szukałem w google i nic, nigdzie na ten temat nic nie ma :( mam nadzieje, że na tym forum jest ktoś kto sie na tyle zna żeby pomóc. Na youtubie znalazłem filmik po angielsku o przerabianiu jtagiem, ale tam jest napsiane że trzeba płyte xenon, a na jaspera pewnie inaczej sie przeróbke robi

    narazie nie kupuje x'a, ale jak będe niedługo kupował to chyba pozostaje tylko kupienie takiego i do niego dysk, jak nigdzie nie moge znalezc poradnika do przeróbki:http://allegro.pl/xbox-360-arcade-jtag-okazja-i1318321646.html
    Do arcade można kupić dysk, tak?
     
  7. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Powiem tak: sam nie zrobisz jtag'a a ban przy nim to kwestia godziny na live.
    Wersje dasha sprawdzasz w opcjach konsoli, ostatni pasek wyboru
    Radzę poczekać na LT+ luba jak ci się spieszy to przerób na LT 1.1
     
  8. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak jak mówiłem, x'a na razie nie kupuje, pewnie jak będe kupował to LT+ już będzie. A to LT+ to tylko do odpalania piratów służy i tyle? I jeszcze raz, do arcade można dokupić dysk?
     
  9. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Tak, można dokupić dysk, i tak właściwie to Iextreme służy do odpalania pirackich kopii
     
  10. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy LT+ wyjdzie na wszystkie napędy? czy tylko na te liteony i benq? W xbox elite jaki jest napęd?
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  13. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    najbardziej sie oplaca dokupic zwykly dysk zewnetrzy na USB zamiast tracic pieniadze na oryginalny HDD od xboxa
     
  14. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra, ostanie pytanie, jak jest zbanem? Bo wiem, że na flashu napędu może się nawet rok udać albo więcej i nie zbanują. Kolega mi mówił, że go zbanowali, bo odpalił modern warfare 2 1 dzień przed premierą :p A jak jest z jtagiem? To prawda, że ban jest po paru godzinach?
     
  15. Nexx

    Nexx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    A czasami przy takim dysku nie jest max 16GB dostepne przez USB??
     
  16. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    JTAG ma u M$ taryfe specjalna. Max kilka godzin i jest ban. Takze majac konsole z Jtagiem zapomnij o live.
     
  17. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A można przywrócić oryginalny dash i nię będzie już ryzyka bana? Widze, że ten jtag to nic skomplikowanego, potrzeba mi tylko kilka diód i rezystorów i z tym może być największy problem gdzie to kupić, a tak to podlutować i podłączyć kabel do kompa łatwizna, dla zainteresowanych obrazek który wszystko wyjaśnia:

    [​IMG]

    A to niby co?: Sposób na odbanowanie konsoli?:FULL STEP BY STEP: How to UnBan your Jtag Console- JSelly - Se7enSins Forums
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Takie diody i rezystory mozesz dostac na gieldach komputerowych, jezeli jestes z warszawy to gielda znajduje sie niedaleko politechniki obok klubu studenckiego "Stodola"
     
  19. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce

    dodaj do tego jeszcze duuuuuużo cierpliwości, bo zawsze może coś nie pójść po Twojej myśli ;)
     
  20. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety, jestem z podkarpacia. A ten sposób na odbanowanie to prawda? Potrzebne jest jakieś KV, co to?

    Może mi ktoś podpowiedzieć które rezystory z tej strony będą odpowiednie?:http://sklep.avt.pl/go/_search/full_search.php?sess_id=ccf87c70dbb3d5108ff2a300ec4cf781&SEARCH_FORM=&search_query_words=rezystor+100&x=0&y=0&type=all

    Bo są wersje 0.6W 2W 1W 3W 10W, poza tym są 2 z oznaczeniem 1%, pozostałe są 5%, które będą odpowiednie? A ta dioda będzie odpowiednia?:http://sklep.avt.pl/p/pl/6001/dioda+1n4148.html
     
  21. killer12

    killer12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up :)

    Wiem już, że potrzebne są rezystory 2W, ale czy ważne jest jaką mają tolerancje?
     
Wczytywanie...

Poleć forum