1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jungle Flasher nie widzi napędu Xbox 360

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez DJDIDO88, Czerwiec 17, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Witam!
    Posiadam tą płytę główną EliteGroup 915PL-A2 - motherboard - ATX - LGA775 Socket - i915PL - Motherboards - CNET Archive
    jak widać jest chipset Intel ICH6, który jest kompatybilny z Flashowaniem napędów.
    Natomiast jak podpinam napęd z Xboxa 360 do płyty głównej po przez USB Probe v3, odpalam JF (najnowszy, próbowałem też starsze wersje) i nie widzi napędu. Widzi jedynie dysk twardy.
    Zmieniam Port I/O na inny i też nic.
    Zainstalowałem portio, wyłączałem port i nic.
    Posiadam Win XP SP3 x32

    Co może być przyczyną błędu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlekodaj

    mlekodaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podepnij sie tam napedem gdzie ci dysk wykrywa i ten port ustaw
     
  4. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    HAHAHAH. USB "Probe v3"?? HHAAAAHHHAAAHHAHAHAH.
    Probe v3 i USB PRO to dwie różne rzeczy.

    Ale przejdźmy do rzeczy. Co to jest ten USB Probe v3? USB PRO czy Probe v3?
    Samym Probem napędu nie podłączysz. Jak masz USB PRO to normalnie Napęd do USB PRO a USB PRO do portu USB.

    W JF ustawiasz USB ONLY i gra muzyka. Pozdro.
     
  5. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    proszę: USB PROBE V3, przerabiaj sam XBOX360 HIT !!!PMT !! (1654496909) - Aukcje internetowe Allegro
    właśnie nie mogę włączyć USB ONLY jest zamglone, podpinałem też napęd w miejsce dysku i też nie wykrywało napędu.
     
  6. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  7. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    to to ja wiem że biorę z USB zasilanie tylko dlaczego nie wykrywa mi napędu, wszystko jest sprawne, sterowniki pobierane najnowsze. Dysk wykrywa a napędu nie.
     
  8. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    a w BIOSie Ci go wykrywa?
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pali ci się czerwona i niebieska dioda?
    Sprawdź czy odpowiednio podłączyłeś kabel do zasilania napędu.
    Rozumiem, że podpiąłeś napęd kablem SATA do portu SATA na płycie głównej?
     
  10. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    noobem nie jestem i wiem jak się podłącza napęd do PC. Sprawdzałem USB amperomierzem i jest tyle V ile potrzeba. 6 V na zasilanie napędu i 3,3 V na probe.
    W Biosie też mi nie wykrywa.

    Poczekam do poniedziałku jak przyjdzie kontroler VIA
     
  11. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Może z kablami coś nie tak. Mi na moim kablu zasilającym molex home made wykrywa w biosie ale windows sobie nie daje rady, a płyta tez na chipsecie VIA.
     
  12. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    kabel zasilający mam z napędu
     
  13. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Przy uruchomieniu kompa jeśli ci nie widzi napędu to musisz pokombinować w biosie albo do innego wejścia sata podłącz powinno pomóc.

    Jeśli podłączysz napęd samym kablem sata to musi ci go wykryć chyba że kabel zły albo wejście spalone.

    Tak jak pisałem popróbuj w inne wejścia sata.
    Przynajmniej u mnie do pierwszego lepszego wejścia podłączyłem i wszystko ok a komp ma już jakieś 4lata
     
  14. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    zmieniałem kabel i podpinałem do innego wejścia i też nic nie pomagało. Jutro kontroler VIA przychodzi tak że już nie powinno być problemu.
     
  15. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Dziwne, mi na moim intelu wszystko ładnie poszło. Zasilanie z x'a a sata z pc, i musi chwycić.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na via tez od razu nie bedzie lux
     
  17. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
  18. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Spróbuj wziąć zasilanie z konsoli, jak wykryje to... reklamuj u sprzedawcy ;D
     
  19. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    tak też dzisiaj zrobię, kabel zasilający biorę z napędu tak ze kabel musi być dobry bo przecież by mi konsola nie widziała napędu.

    @edit:
    problem rozwiązany, wtyczka zasilająca z napędu nie stykała po wciśnięciu do końca na płytce zasilającej przez USB. Umieściłem wtyczkę do połowy i wykryło napęd.
     
  20. darkrec

    darkrec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a tak na przyszłość też miałem kiedys problem z wykryciem napędu. Przyczyna okazały się dwa dyski spięte w RAID 0 , na nich był system. Podpiecie pojedyńczego dysku bez RAID 0 z systemem, poskutkowało natychmiastowym wykryciem napędu.
     
  21. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    to jest jakas dziwna wada programu. naped zostaje wykryty przez system na raidzie, ale nie jest wykrywany w JF. to upierdliwe.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum