1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JungleFlasher i płyta główna chipset INTEL 82801

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kmb007, Marzec 25, 2011.

  1. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Posiadam plyte głowna jakas tam z chipsetem INTEL 82801. JungleFlasher niestety nie wykrywa mi napedu DVD. Czytalem 1000 artykułów ale nie znalazlem odpowiedzi. W manualu do JF chipset ten napisane ze wykrywa DVD.

    Wazna informacja. W BIOSie jest widoczny naped, w DOSFLASHU nie widzi, w WIN7 tez nie widzi. Postepowalem zgodnie z 48 instukcjami w roznych jezykach.

    Ktos ma konkretna odpowiedz poza tym zeby kupic kontroler z chipem VIA?

    Dzieki z góry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak.......

    daj komuś hehe


    sprobuj wgrać najnowsze stery

    ewentualnie usuń calkiem raid z menadżera urządzeń
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    racja opael - z intelami tak to jest - tobie nie widzi a mi widzi :)
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    z tym widzeniem miałem na myśli autora wątku
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie napisałes jaki masz napęd ???
    ale jak dosflash nie widzi ,to tylko via 6421a lub inny komp....
     
  8. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samsung.

    Zaktualizowalem drivery chipsetu, zmienila sie nazwa która widzi JF na N10/ICH7, niewiele to dalo, ciagle lipa.

    Wiem ze jak DOSFLASH nie widzi to juz ciezko, tylko czemu BIOS widzi? Sygnal idzie, tylko jakies ograniczenie jest albo w biosie, albo programowe w winowsie pewnie :|.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  10. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale gdzie? Plyta glowna nie ma tej opcji, musialbym dokupic osobno. CHyba ze o cos innego chodzi.
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    W menadżerze urządzeń poszukaj w google często pomaga.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zmien w biosie w ustawieniach sata AHCI na IDE (moze sie inaczej nazywac, zalezy od biosu). Jak masz inne opcje w biosie to szukaj ustawien sata, zrob foto i daj tutaj.
     
  13. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    dexter - no właśnie o tym zapomniałem. W biosie powinieneś mieć 2 kolumny. Patrz na pierwsze 3 LEWEJ. (chyba że masz inny bios) i wrzuć screena. Ja męczyłem się cały dzień aż zmieniłem.
     
  14. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gwoli wyjasnienia. ZNam sie na kompuerach troche i napisalem tego posta po 1000 probach a nie jak swiezaki zeby im podan na talerzu, wiec odpowiedz: poszukaj w google mi nie pomaga.

    Dexter, to Ty dajesz filmiki, wiec widze ze konkretna osoba :).

    Moja plyta glowna to: ASUS P5G41C-M LX
    W BIOSie mam tylko przy ustawieniach S-ATA, P-ATA, S-ATA + P-ATA (gdzie nie wiem o co chodzi). Nie mam wyboru miedzy AHCI a IDE :(
     
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    bo ty źle robisz chłopie

    robimy w DOSie jak to samsung

    odpalasz kompa i bootujesz go z dyskietki lub pendriva
    [napęd odłączony od zasilania ,ale podłączony do sata]
    jak ci zacznie migać kursor twojej dyskietki A:_ [lub pena np.X:_]
    to wpisujesz dosflash ,teraz włączasz zasilanie napędu
    i dajesz Enter i napęd zostaje wykryty ... ot cała filozofia

    inne napędy odłącz na czas flasha...
     
  16. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qazimodo tak robilem. Na wszystkie sposoby. Jak wroce do domu sprawdze raz jeszcze, ale watpie. Zgodnie z 30 instrukcjami posepowalem :). Po 2 gdyby to byla tylko wina czy w dobrym czy w zlym momencie wlacze naped to by wykrywalo z JF w WIN, wiec to chyba tez nie to :|
     
  18. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Jak wpisujesz dosflash i nie wykrywa Ci napedu to wyjdz z powrotem do wierszu polecen i jeszcze raz wpisz dosflash. Ja mam tak zawsze, ze za pierwszym razem nie wykrywa napedu.

    @down
    ja wpierw wlaczam konsole, a pozniej dopiero kompa i wykrywa JF naped
     
  19. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ludzie, jemu nie wykryje JF ani DOSFLASH napędu jak nie zmieni tego. To się inaczej nazywa w różnych biosach. Porób screena to ci pomożemy.
     
  20. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Hmm nie widzi ci napedu,mi kiedys pomogla zmiana zworki w dvd,nie wiem czy tobie pomoze.
     
  21. kmb007

    kmb007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
Wczytywanie...

Poleć forum