1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jungleflasher i problem z napędem Hitachi

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez koszek13, Kwiecień 18, 2012.

  1. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam problem z przerobieniem napędu Hitachi. Mam zainstalowanego JF i wszystko co potrzebne. Posiadam kartę VIA. Zaznaczam, że mam Windowsa 7 64 bit. Używam usb probe. Wszystko idzie dobrze, aż do pewnego momentu. Wykrywa mi napęd w windowsie. Wchodzi w tryb send mode B a potem gdy klikam read to source by zapisać klucz mam failed a windows przestaje widzieć napęd Hitachi. Dodam, że JF strasznie muli gdy napęd podpięty jest pod usb probe i kabel sata. Dodatkowo często się zawiesza.

    Co zrobić by odczytać klucz tak, żeby nie przestawało wykrywać napędu Hitachi w windowsie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie uzywaj via
     
  4. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie jak mam podłączone sata do płyty głównej to muli i się zacina. Wczoraj udało mi się zrobić to trochę inaczej. Dałem opcje VIA ports only, znalazłem odpowiedni port, Use port IO, send mode B i poszło ... odczytało klucz, który zapisałem. Potem dałem Flash LT Plus znalazło odpowiednie LT, zrobiło test stabilności i nagrałem tyle że konsola, w której mam dośc stary dasz i tak nie czyta piratów.

    Jaka może być tego przyczyna? I czemu jeśli podpinam kabelek sata pod płytę główną to są takie problemy i tak muli?
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Moze laser padniety?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie ... oryginalne płyty odczytuje bez problemu.

    Zrobiłem aktualkę dasha. Teraz wyskakuje dysk nierozpoznawalny. Dzisiaj zrobie jeszcze raz flash. Najpierw oryginalny klucz potem LT i dam znać co i jak.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Raid w biosie sobie wyłącz
     
  8. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A może mi ktoś powiedzieć jak wyłączyć Raid z poziomu Biosa?

    Znalazłem taką opcje: SATA RAID/AHCI MODE i zaznaczone mam disabled.

    Czy to ta opcja? Jeśli tak to jest wyłączona ...

    Do wyboru jest tam:
    - DISABLED
    - RAID
    - AHCI
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nagrałeś grę ihasem? Po flashu hitachi tylko czyta gry nagrane nagrywarką IHAS
     
  10. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak mam IHAS124b specjalnie kupowałem i przerabiałem go. Ogólnie mam problem z przerabianiem tych Hitachi. Teraz np. nie dało się odczytać klucza nawet wybierając opcje only via. Gdy podłączam sata pod płytę główną strasznie muli i nawet jak wykryje napęd w windowsie to w czasie read to source zawsze wywala mi failed a napęd znika i przestaje być widoczny. Wcześniej jeden jedyny raz udało mi się zrobić flash gdy kabel był podpięty pod port VIA i używałem opcji only VIA. Teraz nawet tak nie mogę.

    Ktoś wie co może być przyczyną tego, że tak mi muli JF przy Hitachi i że gdy klikam read to source by odczytać klucz to zawsze mam failed a napęd zanika?
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak miałem PC przygotowane pod Flash napędów, to był to komputer tylko i wyłączeni do tego skonfigurowany. Wpływ na stabilność JF może mieć wszystko, zaczynając od ustawień pł. gł. w biosie kończąc na źle skonfigurowanym antyvirusie.

    Jeśli chcesz uniknąć takich jajców to kup sobie x360usb pro albo lizard360
     
    1 osoba to lubi.
  12. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A reinstalka systemu mogłaby pomóc?
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Raczej napewno. WinXP SP2
    + konfiguracja systemu jak w poradniku JF. sterowniki sata odinstalowane.
     
  14. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuje za rady. Spróbuje to zrobić na dużo starszym sprzęcie z zainstalowanym Windowsem XP SP2 tak jak napisał wyżej kolega. Dam znać co udało mi się wskórać.
     
  15. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie miałem jeszcze okazji testować Hitachi na starym sprzęcie ale jakimś cudem udało mi się przerobić napęd na moim kompie. Teraz mam za to inne pytanie. Dlaczego po wgraniu FW LT 2.0 mam w konsoli po włożeniu płytki "nierozpoznany dysk"? Powinno wszystko śmigać a tak to napęd długo myśli i wyskakuje informacja, którą przytoczyłem wcześniej. Co może być tego powodem. Dodam, że zaktualizowałem konsole do najnowszego dasha. W Hitachi po zabiegu wgrania LT wgrałem ponownie stock oryginalny a potem znów LT i to niestety też nie pomogło. Wersja Hitachi to 47.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdz czy czyta filmy.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk.
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż płytę z grą XGD3 do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy obraz nie jest ucięty.
     
  18. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc tak. Czyta filmy, czyta oryginalne gry a co do kopi mam kilka konsol więc wszystkie gry są sprawdzone i działają. Czy to w formacie xgd3 czy wcześniejszym. Więc nie ma możliwości by płyta była źle nagrana.
    W JF wykrywa normalnie, że napęd ma wgrane LT 2.0.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To, że gra działa na innej konsoli, to nie oznacza, że będzie działała na Twojej (obraz może być ucięty, a Ty masz napęd Hitachi).

    Sprawdziłeś to?
     
Wczytywanie...

Poleć forum